Waarom zijn er schrikkeljaren


1. Een van de weinige dingen die echt wordt waargenomen over de hele wereld, ongeacht land, ras of religie, is schrikkeljaar. Het is al lang onderdeel van de wereldcultuur. Kortom, we zijn gewend geraakt aan het feit dat er in 4 jaar 1 tijd is, en in 2 maanden zijn er niet de gebruikelijke 28 dagen, maar 29 dagen. Natuurlijk veroorzaakt dit een beetje problemen voor mensen die op de dag geboren zijn, maar daarnaast is dit echt wereldwijd acceptabel.

kalendář s 29. únorem

daarom is het verrassend dat weinig mensen nadenken over waarom dit systeem is ontstaan en waarom het zonder uitzondering over de hele wereld wordt waargenomen. Om welke reden moet ik 4 dagen per 1 jaar toevoegen?

de reden in dit geval is middelmatig en heeft niets te maken met cultuur, gebruiken en religie. In feite is de belangrijkste oorzaak de rotatie van onze planeet zelf, dat wil zeggen, de lengte van zijn baan rond de zon. Zoals kinderen vaak zeggen, is het niet precies 365 dagen. Eigenlijk is het een kwart lange dag. En het is dit kwartaal dat op de een of andere manier moet worden gecompenseerd.

Země obíhající kolem Slunce

als we dit bijvoorbeeld na enige (zij het lange) tijd niet zouden doen, zou 12 maanden een periode van maximale hitte zijn. Om dit te voorkomen, is het noodzakelijk om nog een dag toe te voegen, 4 keer in 1 jaar (aangezien de periode van de circulatie van de aarde langer is dan 1 jaar – 4 minuten – 1). En aangezien maand 2 een veel kortere maand is, is dit de meest geschikte kandidaat.

op deze manier, heel eenvoudig en natuurlijk, als het ware, maken we het verschil goed tussen de bepaling van de tijd en de werkelijke baan van de aarde rond de zon. Daarom is de zomer op het noordelijk halfrond gegarandeerd in de warmste periode tot nu toe en de winter in de koudste.

Het is waar dat dit systeem niet zonder gebreken is. Je moet controleren welk jaar eigenlijk een schrikkeljaar is. Ook is bijvoorbeeld het fiscale jaar of het fiscale jaar 1 dag langer. Werknemers gaan een dag langer aan het werk en daarvoor willen ze natuurlijk betaald worden. Maar ongeacht het bovenstaande is dit het beste systeem dat de werkelijke circulatietijd moet compenseren.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten