het juiste moment voor aardbeien


aardbeien zijn een van de meest populaire vruchten 1. Misschien komt dit ook omdat het, zoals nu, op geen enkel moment van het jaar beschikbaar was. Vandaag de dag zullen ongeveer 12 maanden sprookjesachtige Marushka waarschijnlijk geen problemen hebben met het vinden van aardbeien in de winter, maar het zal slechter zijn in hun kwaliteit.
jahodová rostlina
Er gaat niets boven zelfgemaakte kwaliteit
als je echt zeker wilt zijn van wat je eet en wilt genieten van heerlijke aardbeien die in de zon worden gekweekt In feite is er niets ingewikkelds aan en heb je niet eens een groot touwveld nodig. Aardbeien kunnen ook op het balkon worden gekweekt.
Wat is het?
als je je werk echt veel gemakkelijker wilt maken en vooral van heerlijk fruit wilt genieten, koop dan een pot die vaak met al bloeiende planten hangt. Maar het is de moeite waard aandacht te besteden aan ten minste de oorsprong van zaailingen, dus geef de voorkeur aan kleine telers en tuinders boven grote hobbymarkten.
Wie graag met de grond speelt en met eigen moeite iets kweekt, moet op dit moment aardbeien planten. Geschikte maanden voor hun aanplant zijn 4 en 5 maanden.
plody jahodníku
Hoe aardbeien correct te planten?
aardbeien gedijen goed in lichte, goed gedraineerde bodems. Hier moet je bijvullen en vervolgens verrijken met turf. Degenen die het werk willen vergemakkelijken, kunt u een reeds voorbereid substraat kopen, dat alles bevat wat u nodig hebt.
bij het kweken van aardbeien in bloemperken is het niet gepast om de grond te bedekken met een geotextielfilm om de groei van onkruid te voorkomen. Tegelijkertijd zal het aardbeien voorzien van een geschikt substraat, omdat het plaatsen ervan op natte klei schade en schimmel kan veroorzaken. Hetzelfde effect heeft een stro achterkant.
tijdens het seizoen wordt aanbevolen om aardbeien te bemesten, bijvoorbeeld met paarden-of koeienmest. Regelmatig water geven is ook verplicht, omdat aardbeien zelfs in vochtige grond broeden. Pas op voor buitensporige uitgaven.
het verzorgen van aardbeien zal je zeker belonen met mooi en heerlijk fruit en ervan genieten zoals je wilt.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten