schizofrene persoonlijkheidsstoornis


mensen met een persoonlijkheidsstoornis zijn uiterst moeilijk om alle vormen van interpersoonlijke relaties op te bouwen en, belangrijker nog, te onderhouden. Dit geldt natuurlijk ook voor partnerrelaties. Zulke mensen staan vaak op gespannen voet met de omgeving en kunnen zich niet realiseren dat het probleem in hun karakter ligt. Integendeel, ze zien schuld of problemen in het gedrag van anderen. De enige uitweg uit de vicieuze cirkel van een mislukte relatie of huwelijk is door goed uitgevoerde psychotherapie, die inzicht geeft in iemands acties, hun oorzaken en gevolgen. Maar de meeste mensen met persoonlijkheidsstoornissen zoeken geen behandeling omdat ze zichzelf niet als gebroken beschouwen.
řešení konfliktu
schizofrenie persoonlijkheidsstoornisis een aandoening die vooral mannen treft en meerdere vrouwen kan treffen die schizofrenie voor hun echtgenoot nemen en tot psychologen leiden. Een Vrouw Zoekt echter vaak voor zichzelf naar de oorzaak van niet-standaard gedrag van haar partner, anders kan ze zijn gedrag niet verklaren. Aan het begin van de relatie kunnen deze zeer interessante, voormalige partners worden, rijk aan intelligentie, hun principes en hun logica. Wanneer een vrouw verliefd wordt, kan ze onder de indruk zijn van het karakter van haar partner. Over het algemeen zijn ze vaker eenzaam en gaan ze vaak niet trouwen of alleen wonen. Ze weten niet hoe ze in relaties moeten leven, ze begrijpen ze niet, ze hebben niet het vermogen om zich in te leven, de behoefte aan intimiteit, integendeel, ze proberen nauwe relaties te vermijden. Vroeg in een relatie zijn ze misschien geïnteresseerd in seks, maar het vervaagt vaak en vrouwen en partners beginnen zich dingen te voelen. De meeste schizofrenie behandelt een persoon als een ding. Ze tonen niet al te positieve emoties, ze leven graag in hun fantasieën. Er is altijd een afstand tussen hen en anderen.
ze hebben vrijheid nodig, ze kunnen geen rekening houden met de omgeving, laat staan zich inleven in de behoeften van anderen, dus het is niet gemakkelijk voor hen om samen te leven. Ze willen alles op hun eigen manier doen, dus de partner moet zich aanpassen. Maar het is niet ongewoon dat beide hun eigen leven leiden, of anderszins naast elkaar leven. Dit past bij schizofrenie. Ze kunnen succesvol zijn op het werk, ze kunnen meestal voor zichzelf zorgen, maar ze kunnen de relatie niet beheren. Op de vraag waar deze aandoening vandaan komt, is er geen betrouwbaar antwoord. Als er rekening wordt gehouden met genetica en schizofrenie in de familie voorkomt, dan is er ook deze aandoening. De verantwoordelijkheid kan worden toegeschreven aan de kindertijd die wordt ervaren voor een koude moeder.
oči a čelo
leven met schizofrenie wordt vaak vergeleken met leven in een koelkast. In het boek van Phdr. tomas novak, kun je met me praten?! Het karakter van schizofrenie wordt briljant uitgelegd. Het uitroepteken na het vraagteken in de titel van het boek beschrijft perfect het leven met dit type persoon.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten