De meesten van ons hebben de zon als vanzelfsprekend beschouwd sinds hun kindertijd. En geen wonder dat het sinds onze geboorte een deel van ons leven is geweest en onze planeet er langs hetzelfde pad omheen heeft gewandeld. Veel mensen erkennen het belang ervan niet alleen voor mensen, maar ook voor zo \’ n leven, maar denk er nooit over na en beschouw het als een natuurlijk onderdeel van het leven.

 

daarom, als je een willekeurige voorbijganger vraagt waar het van gemaakt is en hoe we ons voelen, geeft hij je meestal het antwoord, dat niet zo ingewikkeld is. Helaas wordt dit vooral niet op scholen onderwezen.

 

vycházející Slunce z vesmíru

 

We herinneren ons zeker dat de zon een gewone middelgrote ster is met een levensduur van ongeveer 100 miljard jaar, waarvan ongeveer de helft al is verstreken. Wat niet meer wordt besproken, is hoe het leven wordt gemeten en wat het veroorzaakt. Het lijkt misschien dat het oppervlak van onze ster door vuur is gevormd, maar dit is niet waar. Om nog maar te zwijgen van het feit dat er geen zuurstof of andere gassen nodig zijn voor verbranding, maar de temperatuur is te hoog voor een klassieke vlam om te vormen. Hoe kan het verlicht worden?

 

pohled na Slunce zblízka

 

het simpele antwoord is straling. De zon is eigenlijk een enorme kernreactor. Waterstof wordt omgezet in helium en het is deze reactie die de warmte en het licht creëert waar we getuige van zijn. De levensduur eindigt op het moment dat alle waterstof wordt omgezet en, zoals reeds vermeld, ongeveer 50 miljard jaar later plaatsvindt.

 

natuurlijk kunnen we stellen dat straling dodelijk gevaarlijk is. En het is ook waar. Dit is ook de reden waarom het leven op aarde zich vooral begon te ontwikkelen na de vorming van de ozonlaag, die ons beschermt tegen straling. En daarom is het ozongat zo \’ n probleem. Maar dat is geen volledige bescherming, daarom ontwikkelt huidkanker zich.

 

dus als je zonnebaden, vergeet niet dat de zon is niet je vriend, maar een enorme radioactieve bal. Daarom is zonnebrandcrème met een hoge bescherming helemaal geen slecht idee.

.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten