Wetenschap is overal om ons heen


Wetenschap. Wat betekent wetenschap? Ik denk dat je bij elk van deze vragen aan heel verschillende dingen kunt denken. Ik kan aan veel vragen denken. Waar komen we vandaan? Is het heelal echt zo groot als we op school hebben geleerd? Waar zijn de dinosaurussen gebleven en hebben ze ooit bestaan? Is het niet allemaal een grote leugen? Wie zal het zeggen?

Dankzij de wetenschap kunnen we veel begrijpen. Er is een berg bewijs uit het verleden over hoe lang de mens er al is, of we niet op een plaat leven en of de planeet Aarde wel echt is. Er duiken steeds nieuwe theorieën op die aantonen dat de geschiedenis heel anders in elkaar zit dan wij weten. Dankzij wetenschappers en bewijzen uit het verleden weten we hoe deze planeet is ontstaan, hoe het universum is ontstaan, waar de eerste dieren en planten vandaan kwamen en hoe ze geleidelijk zijn geëvolueerd tot waar we nu zijn.

příroda

We lopen op twee benen, denken, gaan naar school en werken, voelen verschillende emoties en deze emoties hebben namen. Veel van deze namen zijn in de loop der tijd ontwikkeld en opnieuw uitgevonden. Er zijn veel uitvindingen die ons leven gemakkelijker en aangenamer maken en ons in staat stellen onszelf te voeden met wat we nodig hebben om te leven. Moderne technologie is ontstaan en het heeft me in staat gesteld dit artikel te schrijven, dat je hier kunt lezen.

graf

Computers zijn niet zo groot als een gemiddelde kamer, we kunnen complexere gerechten koken en het internet is in overvloed. Bewijs van niet-menselijke beschavingen verschijnt, nieuwe planeten worden ontdekt, kinderen hebben iets om mee te spelen, gedwongen oorlogen zijn opgehouden, alles verandert voortdurend en zal blijven veranderen. Kinderen die over tien jaar geboren worden, zullen bijvoorbeeld in een heel andere wereld leven dan die waarin wij zijn opgegroeid. Alles verandert voortdurend en we kunnen het niet voorkomen. Er zijn veel dingen die er nu niet zijn en veel dingen die er wel zullen zijn.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten