Geniet van een moment van rust en ervaar de voordelen van meditatie


We zeggen vaak dat we alles kunnen doen voor onze gezondheid. Maar doen we het ook? Misschien alleen als de zeis de steen raakt.We denken dat we plotseling een ernstig gezondheidsprobleem hebben, onszelf pijn doen, een botbreuk oplopen of ons hart laten \’breken\’ door een ongelukkige liefde. Pas dan zoeken we hulp bij anderen, luisteren we gewillig naar advies of slikken we veel medicijnen.

duchovní meditace

Het is beter om zonder ziekte of ongeluk te leven dan depressief te zijn en medicijnen te nemen.

Je zou kunnen denken dat dit slechts science fiction is. Ziekte is immers overal. Overal waar je kijkt zijn zieke mensen, de wachtkamers van artsen zitten overvol en er is een tekort aan psychiaters.

Ja, depressie treft een groot deel van de bevolking. Depressie kan het gevolg zijn van overbelasting op het werk, plotselinge ziekte, ernstige ongelukken of veranderingen in gezinsomstandigheden. Omdat depressie een ernstige ziekte is, zal het artikel van vandaag niet over depressie gaan.Maar het betekent wel dat we aan onszelf moeten werken zodat we niet getroffen worden door een ziekte of door de nies van een passagier in de tram.

Verhoog je immuniteit. Bedenk wat je voor jezelf kunt doen! Begin bij jezelf!En begin nu! Aanhoudend uitstelgedrag is al een ziekte en heeft een naam: procrastinatie. Het is pathologisch uitstelgedrag dat dingen uitstelt die je niet wilt doen.
meditace muže

Begin met één dag per week minstens 10 minuten voor jezelf te reserveren. Sommige mensen hebben er moeite mee om alleen te zijn, maar dat kan een onoverkomelijk probleem zijn.Werk eraan. Sommige mensen vinden zichzelf, vinden troost en rust in hun tijd alleen.Rustige momenten dwingen ons spontaan om te vertragen, alle zorgen uit ons hoofd te zetten, tenminste voor dat moment, en ons over het algemeen te kalmeren. Probeer verschillende manieren om te kalmeren. Sommige mensen houden van privacy, anderen ontspannen in de natuur.

Sommige mensen kunnen dit misschien niet meteen, maar het vergt constante oefening, die geduldig en geleidelijk kan worden uitgebreid. Zelfs een half uur \’niets doen\’ kan al veel helpen.Als je minstens 30 minuten tot een uur per week bereikt, ben je al op de helft!

Want dan weet je dat je je lichaam in een gezondere staat hebt gebracht. En je kunt op zoek gaan naar een meer complete en helende ervaring.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten