Pretentieloze kamerplanten


Je kijkt rond in je flat of huis en je vindt het mooi. Maar er ontbreekt iets, er is iets sober aan. Je koopt geen modeaccessoires omdat je ze niet kunt matchen, je ze gewoon niet mooi vindt of omdat ze stof verzamelen. Wat kun je dan doen om een sober interieur op te vrolijken? Dat is decoreren met bloemen. Ja, maar wat als je geen goede kweker bent en een cactus dus niet voldoet? Hier zijn een aantal planten die weinig of geen verzorging nodig hebben en bestand zijn tegen de meest barre omstandigheden.

aloe na parapetu

Aloë vera

Deze plant wordt 60-90 cm groot (inclusief bloemen; zie hieronder). Hij kan meestal klein gekweekt worden, bijvoorbeeld op een vensterbank, en omdat het een vetplant is, zijn zanderige grond, blootstelling aan de zon en water aan te raden. Het heeft ook het voordeel dat het kleine verwondingen goed geneest door de gel-achtige substantie in de bladeren.

tchýnin jazyk

Als je op zoek bent naar een af en toe bloeiende plant, kijk dan eens naar scheperplanten. Deze planten van 20-30 cm geven de voorkeur aan vol licht en vermijden direct zonlicht. Meestal moet je ze twee keer per week water geven, maar als je dat lange tijd vergeet, zullen de bladeren verwelken. De bladeren beginnen te verwelken, maar geen paniek, geef onmiddellijk water en ze zullen in een mum van tijd weer aangroeien. Bovendien zijn ze een van de beste luchtzuiveraars.

Tina\’s tong

De naam schrikt je misschien af om deze plant te kopen, maar geloof ons, het is een van de meest pretentieloze, vernoemd naar de lange, puntige bladeren. Ze heeft letterlijk alleen een beetje licht en water nodig. Als je hem in een flat of huis kweekt, kunnen kalebassen tientallen centimeters groot worden. Ondanks zijn naam is het een interessante sierplant.

květiny v interiéru

Dracaena

De laatste plant is ook een dracaena waarvan gezegd wordt dat hij de lucht zuivert. Het is een grote plant met een boomachtig uiterlijk, dus in tegenstelling tot de vorige planten heeft hij meer ruimte nodig. Deze krijgt ook matig water en kan droge periodes verdragen. Zorg net als bij schoppen voor een zonnige plek, maar niet in direct zonlicht. Dracaena is zeer giftig voor huisdieren, dus huisdiereigenaren moeten voorzichtig zijn.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten