Waarom biologische cosmetica kopen?


De meeste mensen lijken niet veel te geven om de ingrediënten van cosmetica – ze kopen wat ze in de reclames zien, wat ze leuk vinden aan de verpakking en de beloofde effecten. Het is echter belangrijker om achter het product te kijken en de ingrediënten te lezen. Het is bijvoorbeeld vaak een onaangename verrassing om erachter te komen welke stoffen er in gewone haarshampoos zitten. Het kunnen zowel potentieel gevaarlijke stoffen als potentieel schadelijke chemicaliën zijn. Potentieel schadelijke stoffen zijn bijvoorbeeld SLS, SLES, aluminium en parabenen, terwijl gevaarlijke stoffen diverse \’ethers\’, formaldehyde en ftalaten zijn. Dergelijke stoffen zijn vaak niet alleen niet helemaal huidverzorgend (integendeel, ze kunnen de huid uitdrogen en puistjes veroorzaken), maar ze zijn ook potentieel kankerverwekkend! Bovendien worden ze, als ze door de afvoer worden gegoten, niet eens verwijderd door rioolwaterzuiveringsinstallaties.
přírodní mýdlo

Dus hoe kies je de juiste cosmetica? Je hoeft hiervoor niet naar de drogist te gaan, maar je moet wel beter opletten. Het idee is om op zoek te gaan naar de schappen met biologische cosmetica en de ingrediënten te controleren. Veel bedrijven beweren graag dat ze biologisch zijn, maar wees niet verbaasd als je de ingrediënten in hun producten ziet staan. Helaas is dit ook de manier waarop bekende merken hun klanten misleiden. Kijk dus altijd naar de ingrediënten op de achterkant van het product. Als je de namen van de vermelde ingrediënten niet kent, probeer ze dan te Googelen.
rostlinné mýdlo
DM drogisterijen hebben bijvoorbeeld de Alverde lijn van volledig natuurlijke ingrediënten. De Biooo winkel, die zowel een fysieke winkel als een online versie heeft, is ook een aanrader, waar je natuurlijke decoratie- en verzorgingscosmetica kunt krijgen, maar ook natuurlijke was- en schoonmaakmiddelen, boeken over gezond en natuurlijk leven, natuurlijke supplementen, theeën, aromatherapie-oliën, verwarmingsproducten, enz.

Natuurlijke cosmetica zal je gezonder maken en het milieu zal je dankbaar zijn. Het enige nadeel is dat decoratieve cosmetica vaak niet zo gepigmenteerd is als \’commerciële\’ cosmetica.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten