We zouden niet 10 jaar op hetzelfde matras moeten slapen


Toen we jong waren, brachten de meesten van ons de zomervakantie door bij opa en oma thuis, slapend in tenten, onder de sterrenhemel of in ongebruikte kamers buiten het seizoen. Na een dagprogramma kropen we \’s avonds graag in onze oude bedden. Natuurlijk dachten we er nooit over na hoe oud de matras echt was. Onze grootouders dachten ook niet na over zulke dingen en er waren andere problemen tijdens het vorige regime.
spánek holčičky.jpg
Na een dag tuinieren op het werk of thuis, kijken we ernaar uit om \’s avonds in ons favoriete bedte kruipen. Sommige mensen vinden een zacht matras echt ontspannend, anderen geven de voorkeur aan een steviger matras dat hen het gevoel geeft dat ze op water drijven, terwijl weer anderen het gevoel hebben dat ze op een plank of de vloer slapen. Als je een nieuw matras koopt, kies dan niet het zachtste of het stevigste matras, maar volg het adagium:”gulden middenweg”.
Voor een goede nachtrust is de geest ook nuttig
.
Het kopen van een dure matras die beter is dan de originele matras zal je echter niet helpen om er comfortabel op te slapen. Mensen die al jaren of zelfs tientallen jaren op oude matrassen slapen, zullen minstens een paar dagen nodig hebben om aan de nieuwe te wennen. Het is echter de gemoedstoestand die belangrijk is, en men moet het gevoel hebbendat de matras niet alleen de geest tevreden stelt, maar ook de rest van het lichaam.
méďa na posteli.jpg
Koop een gezond matras, zelfs als je geen gezondheidsproblemen hebt
Gezonde matrassen ondergaan een reeks klinische tests voordat ze verkocht worden en zijn gecertificeerd om gezonde slaap te bieden. Artsen kennen uw probleem en kunnen u adviseren of u extra moet betalen, een steviger of zachter matras moet kopen of accessoires moet kopen. Je moet ook extra betalen om een beter hoofdkussente kopen, bij voorkeur een hoofdkussen van vormgeheugenschuim.
Gespecialiseerde winkels moeten je adviseren over de beste matras voor jouw toekomst. Je koopt een artikel dat je elke dag meerdere uren gebruikt en dat ook bijdraagt aan je gezondheid.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten