rugpijn ,of lichaamsbeweging op kantoor


de hele dag achter de computer zitten kan een droombaan zijn voor handarbeiders. Het lijkt misschien alsof zitten op kantoor je geen pijn kan doen, maar het is een grote fout.

Als je niet verkeerd gaat zitten, rekt of regelmatig wandelt, ontstaan er veel problemen en na verloop van tijd hoor je pijn in de rug, nek en schouders.
Bolest zad

De basis is de juiste zitting op de bureaustoel, moet het comfortabel correct aangepast zithoogte, monitor afstand en de hoogte. Om te zitten, niet draaien of slungelig, maar niet rechtop zitten.

Een goed aangepaste houding is echter niet genoeg, en als je trappen tot je beschikking hebt, maak er dan gebruik van en voeg zoveel mogelijk spierdelen toe.
Zoufalý úředník

Een ander ding dat ons leven achter het scherm aangenamer maakt en helpt om gezondheidsbewerking te voorkomen, is trainen vanuit het comfort van een stoel, je hoeft je niet te schamen voor de acrobatische stunts die je moet uitvoeren.

We presenteren u 2 oefeningen die u gemakkelijk kunt doen, en u zult zien dat u zich binnen een paar dagen beter zult voelen.

1. Nek Stretch

Deze oefening ontspant de spieren rond de nek en schouders.
We moeten recht op de stoel zitten, de schouders loodrecht op de grond, en de knieën moeten ook lopen.
Langzaam en in een extreme positie zetten we het hoofd rechtop heen en weer, het is belangrijk dat je hoofd niet valt, maar het is belangrijk om te rijden alsof je kin op het bord wordt ondersteund. Beweeg de nek.
Doe deze oefening 10 keer aan beide kanten en herhaal na 2 uur.

2. Stretch rug en nek

Deze oefening strekt naast de nek ook de rug uit.

We leunen stevig op de rugleuning en gaan zitten, nemen dezelfde houding aan als in de vorige oefening, met onze handen boven ons hoofd. Stevig met behulp van de benen, duw het in de rugleuning met het bovenste deel van de rug (in het gebied van het schouderblad) en, terwijl u de borst naar voren kantelt, probeer de uitgestrekte hand zo ver mogelijk naar achteren te leggen, terwijl u het hoofd naar voren drukt, houd het 15 seconden vast en herhaal 2 keer. Herhaal de oefening elke 2 uur.

.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten