Wasdroger – wat moet ik erin doen?


Mensen, vooral mensen met grote gezinnen die bijna elke dag de was moeten doen, zijn erg blij met huishoudelijke hulpprogramma\’s zoals drogers. Maar er zijn nog steeds enkele beperkingen: t-shirts die in de wasdroger krimpen tot kindermaten, truien die niet meer gedragen kunnen worden of er erg versleten uitzien. Welke kleding kan veilig in de droogtrommel? Hier is het antwoord.

kolíčky na prádlo

Wat mag er in de wasdroger

Over het algemeen moet je letten op de informatie op de zogenaamde wasblaadjes, die aan de kleding zijn geniet. Een kledingstuk met een doorgestreept droogsymbool geeft aan dat het niet in de wasdroger mag. De volgende stoffen kunnen wel veilig in de wasdroger:
● Handdoeken. [Keukenhanddoeken [Beddengoed, dekens en kussens. [Katoenen ondergoed. Sokken
Over het algemeen is machinaal drogen geschikt voor textielproducten die op 60°C gewassen kunnen worden. Handdoeken worden nog gladder in de droger. Ze absorberen meer water en behouden hun heerlijke zachtheid als ze zonder wasverzachter worden gewassen. De volgende vezels kunnen op lage of langzame snelheid worden gedroogd:
košile na ramínkách
● Spijkerbroeken moeten niet volledig worden gedroogd, maar de broek moet er licht vochtig uit worden gehaald en aan de lijn worden gedroogd.
●Fleece kleding moet in een tennisbal in de droger worden gelegd om de fleece pluizig te houden.
● Katoenen en synthetische stoffen zoals T-shirts, overhemden en truien moeten halfdroog worden uitgetrokken;
in feite drogen de meeste kleren nauwelijks op het langzame programma van moderne drogers. Veelvuldig wassen en veelvuldig drogen kunnen de slijtage van textiel versnellen. Daarom kan kleding van echt goede kwaliteit het beste buiten op rekken worden gedroogd.

Artikelen die ongeschikt zijn voor wasdrogers:

● Delicate stoffen, zoals echte zijde.
● Kunststof, bijvoorbeeld verwerkt voor schoudervullingen.
● Hardloopsokken met plastic of rubberen zolen.
● Kleding gemaakt van echte wol.
● Vloerkleden met een rubberen achterkant.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten