Vakantie inpakken, lekker makkelijk


Elke vakantie herhaalt zich hetzelfde scenario. Je bent opgewonden, je plant een uitstapje naar de natuur, een drankje op het strand of het verkennen van een nieuwe cultuur. Maar de dag voor vertrek slaat de paniek toe. Heb ik alles voorbereid wat ik nodig heb? Ontspan en kom in de vakantiemodus voordat je vertrekt.

Ten minste 10 dagen voordat je op vakantie gaat, pak je een notitieboekje en begin je op te schrijven wat je allemaal inpakt. Van kleding en cosmetica tot schoenen en elektronica; als je eenmaal begonnen bent met D-Day en inpakken, vink dan gewoon de dingen op je lijstje af.

dovolená

Pak kleding in

Vergeet het netjes opvouwen en stapelen. Ze nemen veel ruimte in beslag in de kofferbak. Rol je kleren dit keer strak op. Draag je grootste of meest volumineuze kleding (afhankelijk van het weer natuurlijk). Je kunt ze ook meenemen in het vliegtuig of de bus. Grote kleren nemen veel ruimte in beslag in je koffer. En geloof me, die extra ruimte komt goed van pas.

Tip: Scheid spullen op soort en doe ze in een cosmeticatasje of -zakje. Ze zijn gemakkelijker terug te vinden en liggen niet overal verspreid in je bagage

krém

Cosmetica – reisverpakkingen en proefmonsters

Voor schoonheidsproducten is het de moeite waard om een reisverpakking te hebben. Grote volle verpakkingen nemen veel ruimte in beslag, om nog maar te zwijgen van het extra gewicht. Let ook op als je alleen met handbagage vliegt. Daar mogen cosmeticaproducten maximaal 100 ml bevatten. Vraag voor verzorgende en decoratieve cosmetica of parfumwinkels monsters van crèmes en make-up aanbieden.

Tip: Controleer of de hotelkamer die je hebt geboekt een haardroger heeft. Als dat zo is, kan het je wat ruimte besparen

Reisapotheek

Zorg dat je altijd een reisapotheek bij je hebt als je op reis gaat. Neem naast de medicijnen die je normaal inneemt ook een thermometer, pleisters, ontsmettingsmiddel, insectenspray, thermometer, tabletten tegen diarree, verstopping en misselijkheid, oogdruppels, zuigtabletten voor keelpijn en zetpillen voor gynaecologische aandoeningen mee.

Prettige vakantie.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten