Hoe je van wespennesten afkomtWespen in tuinen bij het huis en wespen zijn geen prettig gezelschap. Ze bouwen soms nesten in tuinen. Een wespennest in de tuin is echter geen prettige ervaring. Ze beroven ons van ons gevoel van comfort en veiligheid. Wespen bouwen hun nesten graag in de ruimte direct onder het dak. Vaak zoekt de bijenkoningin naar openingen, bijvoorbeeld:
tussen de bakstenen van het huis
in de houten panelen van het huis
onder het dak
op zolder
onder of boven dakramen
in een houtstapel in de tuin
vosy[…].

Er zijn enkele tips om wespennesten te verwijderen en te voorkomen dat wespen nieuwe bouwen.

Wees waakzaam

Ten eerste, laat wespen geen nesten bouwen in je tuin. In de lente zoekt de wespenkoningin een geschikte plek om haar nest te bouwen. Wespennesten kunnen echter wel 20-30 cm groot worden. Wees dus waakzaam. Als je in de lente een wespenkoningin in je tuin of bij je huis ziet rondvliegen, op zoek naar een schuilplaats, dan kun je haar het beste meteen uit de weg ruimen . Bespuit de bijenkoningin bijvoorbeeld met insectenspray. Je kunt ook de vlieg- of schietgaten van de bijenkoningin vullen met iets.

Verwijder het nest

Als wespen al een nest gebouwd hebben, moet het wespennest zo snel mogelijk verwijderd worden. Als ze het wespennest zelf kunnen verwijderen, moeten ze beschermende kleding, lange mouwen en een lange broek dragen om zichzelf tegen wespen te beschermen. De beste tijd om het wespennest zelf te verwijderen is \’s avonds of \’s ochtends vroegals de wespen rustig zijn.
několik vos

Sprays

Er zijn verschillende spraysin de handel verkrijgbaar om kleine wespennesten te bestrijden. Richt je eerst op het nest en spuit ongeveer 15 seconden. Daarna vluchten ze snel weg. Laat de spray een nachtje zitten en inspecteer het nest \’s ochtends vanaf een veilige afstand. Als er nog steeds wespen rond het nest vliegen, herhaal dan het sproeien \’s avonds. Zodra het nest vrij is van wespen, gebruik je een lange stok om het nest van de plek te laten vallen.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten