Lipnopad op de fiets als thema voor de zomervakantie
.
Een vakantie in het zadel van een fiets kan veranderen in een nachtmerrie of, integendeel, in de mooiste ervaring die diep verborgen zit in een leven van herinneringen. Het hangt af van veel omstandigheden. Het hangt vooral af van hoe je denkt, hoe je je voorbereidt en met wie je een week op het platteland doorbrengt.
De basis is een degelijke mountainbike of trekkingfiets met aluminium velgen, bij voorkeur een duraluminium frame, trommelremmen, merkderailleurs en derailleurs, rondsels met minstens vijf versnellingen en een uitlijning die je onderweg niet in de steek laat. Racks en fietsenrekken moeten worden gemonteerd en ingepakt met een tent, slaapzak, functionele kleding, reserveschoenen en essentieel voedsel voor onderweg. Vergeet natuurlijk niet om essentiële zaken zoals gereedschap, documenten, geld, mobiele telefoons en kaarten in te pakken.
jízda za mámou

Waar naartoe
.
Er zijn duizenden fietspaden in ons land. Ze zijn goed aangegeven en in de praktijk heb je niet eens een navigatiesysteem nodig, alleen om uit te zoeken hoeveel kilometer je nog te gaan hebt. Wat moeilijker is, is de daadwerkelijke keuze van de route, die aantrekkelijk en uitdagend moet zijn, afhankelijk van je conditie, en die je in staat moet stellen om onderweg ten minste basisboodschappen te doen en te lunchen in een restaurant. Een goede plek om te beginnen is om de Lipno en Vltava routes te proberen. De route is ook geschikt voor gezinnen met kinderen, die onder de indruk zullen zijn van de natuurlijke schoonheid, en kan ook door beginners worden gedaan.
Neem eerst de trein naar het dorp Stojetz. Neem vanaf daar het bewegwijzerde pad dat naar het Schwarzenbergkanaal leidt. De tocht gaat verder naar het dorp Jelení, waar je in een pension kunt overnachten of naar Nová Pec kunt rijden. Vanuit Nová Pec ga je in de richting van de rechteroever van de rivier Lipno naar een gebied dat tijdens het socialistische tijdperk door een ijzeren gordijn werd bedekt en ontoegankelijk was voor het publiek. De natuur is hier goed bewaard gebleven en je zult ongetwijfeld vee zien grazen in de uitgestrekte weiden van de Smava-regio. De weg passeert Dolni Zvonkova, Owl Hill en Freidava, en biedt een prachtig uitzicht op het Lipno Reservoir.
čtyři jízdní kola
De reis van een week kan worden verdeeld in zes delen met kamperen en overnachtingen in Nová Pec, Předni Vitni, Vishi Brod, Rožmberk nad Vltavu en Cesky Krumlov, en kan gaan tot Zlata Koruna, Tuzisov en Holubov. Het is ook mogelijk om naar Zlata Koruna, Tuzisov en Holubov te gaan. De meeste van de bovenstaande plaatsen liggen aan de spoorlijn en kunnen gemakkelijk worden teruggebracht naar hun huizen of geparkeerde auto\’s.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten