Romantiek en kitsch – hoe zie je het verschil?


Rozenblaadjes, relaxte muziek, een diepe sensuele blik. Je denkt dat het niet bij je past. Misschien ken je de grens nog niet tussen romantische gebaren en het soort kitsch dat in Amerikaanse B-films als romantiek wordt beschouwd.

Romantiek, hoe het tegenwoordig ook genoemd wordt, is niet dood. Wat nodig is, is het oorspronkelijke gezicht ervan te doen herleven. We willen niet dat romantische uitingen slechts oppervlakkige, hersenloze gebaren zijn.

We praten nog steeds in hints, zeg je. Hoe weten we dan wat wat is? Welke gebaren en uitdrukkingen van je partner zijn goedkoop en leeg? En welke verwarmen je hart?
nápis láska

Kitsch:

Opgezette dieren, opgezette harten, eigenlijk alles wat knuffelbaar is sinds de kindertijd is onacceptabel en smakeloos.

Kunstbloemen voor de sfeer en rozenblaadjes lijken een slechte grap.

Trage muziek, zogenaamde creepers, kan klinken als de soundtrack van een pornofilm.

Een grote doos chocolaatjes die in elke supermarkt wordt verkocht.

srdce ze dřeva

Romantiek. Als je niet weet welke bloem het is en je weet niet veel van bloemen, vraag het dan aan haar vriendin of haar moeder – zij kunnen je waarschijnlijk advies geven.

Muziek die je vriendin leuk vindt, geen radiohits ten koste van alles. Kies bijvoorbeeld een Spotify-afspeellijst die lijkt op waar zij graag naar luistert en waar zij zich prettig bij voelt.

Probeer in plaats van dure chocolaatjes uit de winkel iets voor haar te maken. Het gaat er niet om hoe het eruit ziet, het is een cadeau van jou. Als je hulp nodig hebt, vraag dan je zus of je moeder.

Sieraden. Sieraden zijn een geweldig cadeau-idee. Kies iets ingetogen en smaakvols of vraag advies aan de familie van de vrouw.

Liefdesbekentenis. Er gaat niets boven een verklaring recht uit het hart. Vergeet alle filmclichés en zeg wat je voelt in je eigen woorden.

.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten