PC-onderdelenCPU-CPU

Dit onderdeel wordt vaak terecht het brein van de computer genoemd. Dit komt omdat het een onvoorstelbaar aantal bewerkingen uitvoert. Zonder dit onderdeel zouden de andere onderdelen niet functioneren en zou de kast compleet nutteloos zijn. Verschillende bedrijven zijn bijzonder bekend voor de productie van dit onderdeel. Je hebt waarschijnlijk al gehoord van Intel en AMD. Waarom werkt alles eigenlijk? Het is gebaseerd op bewerkingen met een systeem van 1-en en 0-en. Elke processor heeft een specifieke frequentie, gespecificeerd in eenheden van Hertz.

grafické kartyMeestal wordt deze opgegeven in GHz. Natuurlijk moet je de juiste processor voor je moederbord kiezen. Hoe hoger de Hertz, hoe beter in het algemeen en de computer kan meer bewerkingen per seconde verwerken. Alle processors zijn klok instelbaar. Dit betekent dat de frequentie kan worden aangepast. De frequentie kan aanzienlijk worden verhoogd, maar er bestaat een risico op onomkeerbare schade aan de processor. Zonder voldoende koeling kan de processor oververhit raken. Er moet worden vermeld dat processors zijn onderverdeeld in kernen. Tegelijkertijd zijn vier kernen het meest gebruikelijk.
procesor na základní desce

Grafische kaart – GPU

De belangrijkste taak is gegevensoverdracht naar het beeldscherm. We zullen ze zeker onderverdelen in geïntegreerde en losse componenten. Het eerste type is al geïntegreerd in het moederbord. Deze optie wordt alleen aanbevolen voor pretentieloze mensen. Je kunt hier alleen mee uit de voeten als je minder veeleisende programma\’s gebruikt. Het is minder duur, maar biedt veel minder prestaties. Daarom is er de mogelijkheid om hem te vervangen door een classic. De klassieker is namelijk veel krachtiger en in veel opzichten beter. De prijs is enkele duizenden dollars, maar zorg ervoor dat het geen onderdeel is dat je elke maand vervangt. Het moet tijdens gebruik altijd verbonden zijn met de bus, omdat het helemaal niet werkt zonder enige verbinding met het moederbord. Natuurlijk heeft dit onderdeel ook een tijdelijk geheugen om berekeningen op te slaan. Vervolgens moet er een kabel worden aangesloten van de grafische kaart naar de monitor. Deze kan van verschillende types zijn. Vroeger werden VGA-poorten gebruikt, maar die behoren nu tot het verleden. Tegenwoordig worden bijvoorbeeld HDMI en Display Port gebruikt.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten