Olmec cultuur
Veel lang uitgestorven culturen hebben hun erfenis achtergelaten op onze planeet in de vorm van verschillendemysteries en curiositeiten.Een van de meest mysterieuze plaatsen is ongetwijfeld Meso-Amerika. De oorspronkelijke bewoners van dit deel van de planeet waren indianenstammen. Over sommigen van hen wordt goed gesproken, terwijl anderen er liever het zwijgen toe doen. [Bijvoorbeeld de Maya en Azteekse stammen.
Er waren echter veel meer culturen in wat nu Mexico is. Eén daarvan is het weinig bekende Olmeca volk. Vertaald klinkt de naam van hun stam heel interessant: \’de rubberoogsters\’. De Olmeca verschenen 3000 jaar geleden in de vruchtbare gebieden van Mexico.
velká hlava

o Hun cultuur bekijken door moderne ogen kan een beetje gênant zijn.
o Waren ze een vreedzaam volk of een meedogenloos volk dat zich overgaf aan bloedige rituelen?
Het feit dat hun dieet voornamelijkuit plantaardige gerechten bestond, vertelt ons het eerste.Ze gaven de voorkeur aan maïs, pompoen en bonen. Ze wisten hoe ze bijen en kalkoenen moesten houden . Hun huisdieren waren onder andere een hond . Maar was het echt zijn beste vriend? Volgens sommige verslagen lag hij ook vaak op het bord.

De verliezers worden de slachtoffers

.
Deze uitgestorven cultuur heeft ons een groot mysterie nagelaten. Het zijn enorme stenen hoofden, meer dan 2,5 meter lang en met een gewicht van meer dan 20 ton,
Een ander interessant feit uit het leven van deze stam is het balspel.
– De Olmeken creëerden de eerste rubberen bal ter wereld, maar ermee spelen was waarschijnlijk niet zo leuk.
Tenminste voor de spelers.
zřícenina v Mexiku
De twee teams speelden op een ovaal veld. Spelers mochten de bal alleen aanraken met hun heupen, schouders, ellebogen en knieën. Handen en voeten waren verboden. Het verliezende team werd ritueel opgedragen aan de goden. Waarom deze beschaving verdween voor 200 voor Christus is een mysterie. De beschaving was zo geavanceerd dat ze in staat was om het eerste kompas ter wereld te maken.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten