Hoe kan ik mijn portemonnee sparen?


Vakanties, het dragen van mooie mode, festivals, nieuwe mobiele telefoons – we willen allemaal wel eens iets doen om onszelf een plezier te doen. Maar waar halen we het vandaan? Het lijkt misschien onrealistisch om genoeg geld te krijgen van sparen alleen. Daarom lossen veel mensen dit probleem op door een tweede baan te nemen, zoals een parttime baan, of door te verkopen wat ze al hebben. Genoeg geld sparen is niet zo moeilijk als je weet hoe je het moet doen.
odškrtávání růžově.jpg
1. Maak een lijstje
Er wordt vaak gedacht datboodschappenlijstjesalleen voor mensen zijn die niet kunnen onthouden wat ze willen kopen. Dit is echter niet helemaal waar. Als je weet wat je wilt kopen en je boodschappenlijstje volgt, is de kans kleiner dat je geld uitgeeft aan dingen die je niet nodig hebt. U zult niet worden beïnvloed door allerlei kortingen en \’koopjes\’ en u zult niet worden verleid door chocolade die u eigenlijk niet wilt.
Langetermijnlijstjeszijn ook een goede manier om geld te besparen. Op deze manier kun je je beter bewust zijn van wat je eigenlijk gaat kopen, en als je je aan je lijstje houdt, zul je niet veel onnodige dingen in huis halen.
2. Denk vooruit
Dit punt hangt nauw samen met het vorige. Tenzij er toevallig een andere,belangrijkere uitgaveis tijdens die periode, en als het item volledig overbodig is. Er wordt ook rekening mee gehouden of wat je al bezit niet voldoende is. Dit advies geldt vooral voor kleding, waar de meeste mensen te veel in hun kast hebben hangen, ze herkennen het alleen niet goed.

3. Doe het zelf
Je hoeft niet alles te kopen. Veel van wat je koopt kun je thuis zelf maken. Je moet alleen een beetje tijd en geduld opofferen (en soms zelfs dat). Eerst en vooral is het voedsel waar de gemiddelde persoon het meeste geld aan verspilt. In plaats van geïmporteerde pizza, bak je hem zelf. Lekkerder en goedkoper. In plaats van dure smoothies, mix je eigen smoothies: …… Makkelijker dan je denkt.
příprava polévky.jpg
Nog zo\’n item is eigenlijk alles wat je maar kunt bedenken. Met een paar minuten op internet kun je tutorials vinden voor allesvan huishoudelijke accessoires tot cosmetica. Bovendien vereisen de meeste niet veel vaardigheid of creativiteit. Als extra bonus kun je zelfs een interessante hobby oppakken.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten