Nieuwe wastips


Vroeger gebruikten we wasverzachters vanwege hun delicate geur, maar deze wasmiddelen zijn niet geschikt voor iedereen, laat staan voor mensen met eczeem. Bovendien maken consumenten zich de laatste jaren steeds meer zorgen over waar hun wasgoed in wordt gewassen en of dit invloed heeft op hun gezondheid. Conventionele wasverzachters voldoen niet aan deze eisen. Bovendien kunnen wasverzachters niet worden gebruikt op handdoeken die geen water absorberen bij het afvegen van de huid. Gelukkig zijn er alternatieven die geur kunnen toevoegen aan wasgoed.
otevřené dveře pračky

Wasgoed kan worden geparfumeerd zonder wasverzachter

Onlangs hebben fabrikanten van wasmiddelen en additieven voor wasgoed zich dit feit gerealiseerd en zelfs grote multinationals hebben zich gerealiseerd dat de trend een andere kant op gaat. Dit consumentengedrag is ook te zien in de schappen van drogisterijen en supermarkten. De schappen met wasverzachters zijn steeds voller en vaak in de aanbieding.

Dus wat voor nieuws hebben fabrikanten bedacht voor degenen onder ons die hun gezondheid niet willen schaden met wasverzachters? Wist je trouwens dat het oorspronkelijke doel van het gebruik van wasverzachters was om gebreide en synthetische stoffen zachter te maken (voornamelijk om statische elektriciteit te verwijderen, of in lekentaal, om te voorkomen dat de kleding wordt opgeladen)?

Wasmachinegeur

Voeg een paar druppels van dit vloeibare product toe aan het laatste sopje en giet het in een wasverzachterdispenser. Het bevat essentiële geurstoffen en amandelolie.
Het etiket moet echter goed gelezen worden. Sommige producten worden namelijk als veganistisch bestempeld, waardoor mensen aannemen dat ze geen chemicaliën bevatten. Maar zelfs zulke producten bevatten vaak een stof genaamd methylisothiazolinone in de ingrediënten, wat niet huidvriendelijk is.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten