Verkoudheid bij mannen


Een berg van een man die meestal niet kan bewegen, dat wil zeggen, tot het griepseizoen aanbreekt. Het lijkt misschien alsof mannen overdreven reageren, maar deskundigen staan aan hun kant. Mannen blijken ergere verkoudheidssymptomen te hebben dan vrouwen.
Virus pod mikroskopem
De reden hiervoor is ontdekt door professor John Ufan van de Universiteit van Queensland. Volgens hem verdraagt het lichaam van vrouwen infecties aan de luchtwegen beter, maar alleen vóór de menopauze. Naarmate vrouwen ouder worden, nemen hun hormonen af en verergeren de griepsymptomen. [De natuur is verstandig. Ze probeert vooral vruchtbare vrouwen in leven te houden. Het is om te overleven. Het is eenvoudig. Vrouwen baren kinderen,mannen zijn vervangbaar.” [zegt de professor. Ufan werkt met zijn onderzoeksteam ook aan een manier om vrouwelijke hormonen te gebruiken in een vaccin tegen de ziekte. [Aan de andere kant is het immuunsysteem van vrouwen zwakker dan dat van mannen. Daarom kunnen vrouwen, in tegenstelling tot mannen die meerdere keren per jaar ziek worden, meerdere keren per maand ziek worden. Dit hangt natuurlijk ook af van hun levensstijl en levenskeuzes.
Hoe kunnen ze zo snel mogelijk van deze ziekten afkomen? Een oud recept adviseert om uien in borden te snijden en ze naast het bed te leggen waar de zieke ligt. Daarnaast helpt het gebruik van essentiële oliën die de slijmvliezen desinfecteren om makkelijker te ademen. Giet gewoon suiker (of honing) over de gesnipperde ui en wacht tot het sap eruit loopt.
Nachlazená žena
Een andere manier om een verkoudheid te genezen is stomen. Dit houdt in dat je de patiënt over een pan met heet water laat leunen, het hoofd bedekt met een doek en daar laat zitten tot de verkoudheid weg is of het water is afgekoeld.
Misschien wel de meest onaangename manier om een verkoudheid te genezen is met zout. Doe zoveel zout als je kunt in warm water (de maximale hoeveelheid die je kunt verdragen), blokkeer één neusgat en inhaleer de oplossing met het andere. Dit kan in beide meerdere keren herhaald worden, en de mond kan gespoeld worden.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten