Kinderen op jonge leeftijd leren omgaan met geld


De meningen over het bijbrengen van financiële kennis aan kinderen lopen uiteen. Sommige experts zetten financiële geletterdheid op een laag pitje, terwijl anderen er al op de kleuterschool mee beginnen. Het is aan jou om te beslissen welke aanpak je kiest, maar laat financiële geletterdheid niet stoppen op school. Er zijn genoeg manieren om kinderen te leren omgaan met geld.

mince na dlani

Bordspellen

Bordspellen zijn een geweldige activiteit om financiële geletterdheid op een geweldloze manier te trainen voor kinderen die nog geen eigen geld hebben. Er zijn verschillende opties om uit te kiezen, zoals Monopoly, paardenrennen en gokspellen waarbij eigendommen worden gekocht en verkocht. Kinderen krijgen een bepaald bedrag en moeten dat beheren en rekenen om het geld te verplaatsen. Ze kunnen dit nepgeld ook gebruiken om een bedrijf te runnen. Leer kinderen hoe ze moeten winkelen en hun uitgaven moeten berekenen, zodat ze kunnen winkelen en geld kunnen verdienen.
keramická kasička

Zakgeld

Als kinderen zakgeld krijgen, moet van tevoren een bepaald bedrag voor die periode worden vastgesteld. Bijvoorbeeld 500 SEK per maand. Het kind moet het met dit bedrag doen en kan niet meer krijgen. Dit is moeilijk, maar erg leerzaam. Dit is moeilijk, maar erg leerzaam, omdat het kind leert om het geld zo te plannen en toe te wijzen dat het tot het volgende zakgeld meegaat. Je moet echter wel met je kind afspreken wat je zelf van het zakgeld betaalt (beltegoed, vaste lijn, ijsjes, enz.) en waar je extra voor betaalt (schoolreisjes, onverwachte gebeurtenissen). Als kinderen in een opwelling iets willen, moeten ze geld sparen om het te kopen, hetzij van hun zakgeld of van verjaardags-, vakantie- of kerstgiften. Waarom? Leer ze sparen en weet dat ze nooit iets zullen krijgen in het leven. Kinderen die toegang hebben tot alles en zich nooit zorgen hoeven te maken over geld, hebben het vaak moeilijk om als volwassene om te gaan met beperkte middelen.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten