Kamerplanten voor beginnersEr zijn geen speciale vereisten nodig om kamerplanten te kweken. Dit geldt vooral voor de meest voorkomende soorten die je ziet als decoratie in werkplekken, huizen en sociale ruimtes. Beginners moeten eerst een ervaren persoon raadplegen, maar sommige soorten kun je jezelf aanleren en verzorgen
listy palmy

.

Palm listy břečťanu.
Het is een zeer wijdverspreide en lonende decoratieve decoratie voor grote flats, huizen, balzalen en gangen. Hij heeft alleen een hoge kamertemperatuur nodig, dus hij kan overal worden gekweekt waar verwarming is. Hij verdraagt goed direct zonlicht en gebrek aan zonlicht. Palmbomen zijn over het algemeen subtropische planten, maar ze kunnen zich ook aanpassen aan het gematigde klimaat van Centraal-Europa met beperkte zonuren. De meest verspreide commerciële palm is de dadelpalm, ook Chamaedorea seifrizii en Chrysalidocarpus lutescens; Rhapis excelsa groeit erg langzaam, heeft geen speciale zorg nodig en moet vaak verplant worden. geschikt voor beginners.
listy břečťanu

Dracaena
Met zijn opvallende gekleurde gebladerte is hij erg populair als decoratief element in kantoorruimtes. Ze worden ook vaak gebruikt om schoolgangen te versieren en volgens populaire statistieken zijn ze een veelvoorkomende decoratie in meer dan de helft van alle huizen. Hoewel dracenes niet veel water nodig hebben, moeten ze tijdens de zomermaanden regelmatig worden bewaterd en bemest, en vooral zorgen voor een optimale bewatering. De pot mag niet in een bak met water staan, maar tegelijkertijd mag de kluit niet helemaal uitdrogen.
palmy na pláži

Hedera [23].
Hedera (klimop) staat bekend om zijn winterhardheid en onopgesmukte karakter. Hij kan zich aanpassen aan verschillende leefomstandigheden en verdraagt onvriendelijke houdingen. Variëteiten met diepgroene, donkere bladeren gedijen goed in gedeeltelijke schaduw of koele gebouwen, terwijl de lichtere bladeren beter geschikt zijn voor zonnige locaties. Regelmatig snoeien zorgt ervoor dat nieuwe scheuten zich vormen en krachtiger worden, en afgeknipte takken wortelen in water. Taxus kan ook hydrocultureel gekweekt worden.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten