De zakenwereld


Tegenwoordig praten veel mensen over de zakenwereld en waarschijnlijk wil iedereen veel geld hebben en genieten. De meeste mensen doen echter niets om dit te bereiken en werken in saaie banen die ze niet leuk vinden, simpelweg omdat ze niet genoeg geld hebben. Ze werken liever als magazijnmedewerker in een supermarkt en verleggen hun grenzen niet, wat verkeerd is. Als iedereen iets zou doen om gelukkig te zijn, dan zouden ze dat zijn, maar ze blijven hetzelfde doen. Ik zeg niet dat geld geluk kan kopen, maar eerlijk gezegd zou iedereen veel geld moeten willen. Ik denk dat er een gezegde is in het bedrijfsleven dat risico gelijk staat aan beloning, en in alle gevallen, maar niet alle, loont het meestal als je gematigde risico\’s neemt.

globální lidé
Wat zou jij kopen? Wat zou je doen? Een nieuwe auto? Een nieuwe mobiele telefoon? Als je dit leest, denk er dan eens over na of je de rest van je leven wilt werken in een baan die je haat, of dat je geld wilt verdienen met iets waar je van houdt. Dit zal niet altijd lukken, maar probeer te ontwikkelen wat je leuk vindt en werk eraan. Het kan gewoon een aspect zijn van wat je leuk vindt, of het kan niet de exacte activiteit zijn die je leuk vindt.

svět byznysu
Ik rijd bijvoorbeeld scooter en wil me in de toekomst graag op die kant van het bedrijf richten. Bedenk wat je leuk vindt om te doen en hoe je daarvan kunt leven. Iets doen wat je leuk vindt en er tegelijkertijd van leven. Zou dat niet heerlijk zijn? Als je bijvoorbeeld van lezen houdt, waarom spaar je dan niet wat geld om een bibliotheek te bouwen? Of een leeshoek. Het kan iets zijn waar je van geniet. Je krijgt wat geld en je doet iets in een richting die je leuk vindt, dus het moet leuk zijn en voldoening geven. Kijk in de spiegel en vraag jezelf af. Wil ik mijn leven doorbrengen met iets waar ik geen plezier aan beleef? Of zou je liever iets met je voeten doen om je leven beter te maken?

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten