hoe om te gaan met teveel cholesterol?


Cholesterol is een basiscomponent van sommige hormonen en is ook voor de productie van galzuren. Zoals in de inleiding vermeld, is cholesterolerg belangrijk voor onze gezondheid, maar we moeten overmaat in het lichaam vermijden. Helaas heeft in Tsjechië meer dan de helft van de volwassen bevolking een verhoogd cholesterolgehalte in het bloed. Erger nog, velen weten het niet!
grilovaná snídaně
*“goede” en “slechte” cholesterol
Cholesterol komt op twee manieren in ons lichaam terecht. Ten eerste produceert het lichaam zichzelf in levercellen en ten tweede ontvangt het het uit dierlijk voedsel. Als zijn bloedniveau normaal is, dan is alles in orde. Maar veel mensen hebben hetvanwege slechte voeding, gebrek aan lichaamsbeweging en stress, er is meer aan de hand dan nodig is. Deze overmatige cholesterolopslag is de oorzaak van veel complicaties! Daarom, om de richting te veranderen naar een gezondere dieetvariant, is het noodzakelijk om zich aan het dieet te houden, respectievelijk. Vetten binden aan eiwitten in het bloed en vormen samen met hen lipoproteïne deeltjes. Deze worden verder onderverdeeld in lipoproteïnen met een hoge dichtheid, die bekend staan als“goed” cholesterol, terwijl degenen met een lage dichtheid gewoonlijk worden aangeduid als“slecht”.”Het is slecht omdat het zich in de bloedvaten vestigt en de oorzaak is van atherosclerose. De belangrijkste bronnen van dit cholesterol zijn dierlijke vetten, bijvoorbeeld boter, ingewanden, varkensvlees. Met andere woorden, verzadigde vetzuren hebben een aanzienlijke invloed op het niveau van dit cholesterol.
zelenina a váza
·Hoe te verdraaien met een hoog cholesterolgehalte?
Hoog cholesterol is niet alleen voor ouderen, maar mensen in de twintig moeten hun cholesterolgehalte controleren bij hun huisarts. Op een hoger niveau wacht je nergens op en begin je te handelen. verbeter je dieet en begin met sporten! Deze maatregelen kunnen voldoende zijn om uw cholesterol te verlagen. In sommige gevallen werken zelfs geneesmiddelen die de productie van cholesterol in de lever onderdrukken. Rokers, zwaarlijvige mensen en mensen met diabetes kunnen ook een hoog cholesterolgehalte hebben.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten