Hoeveel vormen van liefde zijn er?


Laten we liefde eens definiëren. En als we daarin slagen, gaan we voor de Nobelprijs. Liefde is een concept, een woord, een ongrijpbare entiteit die alleen bestaat in verhalen en in ons hoofd. Echt waar? Als dat zo was, zou liefde dan zo\’n belangrijke rol spelen in ons leven?

Het zijn allemaal vragen en nog geen antwoorden. Laten we proberen ze op te lossen en liefde te definiëren.
srdce a růže

Broederliefde

Het ene moment wil je je broer vermoorden. En het volgende moment bescherm je hem tegen een hele vijandige wereld. Nou, ja. Bijna iedereen die een broer of zus heeft, heeft deze tegenstrijdige emoties wel eens ervaren. Jongere broers en zussen zijn in feite een ergernis, niet iets wat je hebt gecreëerd. En misschien heeft niemand je gevraagd of je er een wilde. Maar als iemand je broer (of zus) pijn wilde doen, zouden ze eerst met jou moeten vechten. Aan de andere kant respecteren jongere broers en zussen hun oudere broer vaak. Hoewel ze de neiging hebben om hem op verschillende manieren te plagen. Ze hebben ook wapens, die niet mooi zijn, om te strijden voor de liefde van hun ouders.
srdce z knihy

We dragen deze opstellingen vaak ons hele leven met ons mee. Het is leuk om te zien hoe dat sterrenbeeld weerspiegelt in ons latere leven en in al onze andere relaties.

Ouderliefde

Niets is verhevener en grootser als alles gaat zoals het zou moeten gaan. Ouderlijke liefde omvat elementen van bescherming, verzorging en hulp voor een goede groei. Om een goede ouder te zijn, moet je eerst zielsveel van je kinderen houden. Want alleen dan kun je in hetzelfde gezin leven als je kinderen. Het is niet nodig om dit te idealiseren. Kinderen moeten nog veel leren. En tijdens het leerproces zijn ze niet altijd aardig en verstandig. Het tegenovergestelde is ook waar. Maak je geen zorgen, liefde helpt alles.
dřevěná srdce

Partnerliefde

is eigenlijk heel specifiek in termen van wat we kiezen. We kiezen niet voor onze ouders of broers en zussen. We kiezen onze levenspartners. De term partner is in dit geval belangrijk In dit soort liefde is het namelijk ideaal om op hetzelfde niveau te zitten als je partner. Zo\’n relatie kan werken en beide partners kunnen samen persoonlijk groeien.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten