Hoe ga je om met menstruatiekrampen?Hormonen zijn de oorzaak van dit alles
Menstruatiebloed stroomt het lichaam uit via de baarmoederhals, die door hormonen verwijd wordt en onmiskenbare pijn in de onderbuik veroorzaakt. Het is bewezen dat vrouwen die last hebben van deze menstruatiepijn tijdens deze periode een heel andere productie van bepaalde hormonen hebben dan vrouwen die dat niet hebben.
Het is ook niet oninteressant om op te merken dat wat hormonen betreft, vrouwen pas na hun eerste bevalling hormonaal \’rijp\’ zijn, dus een bepaald percentage vrouwen heeft daarna geen last meer van deze problemen. Hormonale anticonceptie kan in dit opzicht ook helpen, maar het is natuurlijk aan elk individu om te beslissen of ze de risico\’s van anticonceptie accepteren.
mladá žena s hrnkem.jpg
Hoe zit het met. In het geval van menstruatiekrampen
zou de eerste optie een bezoek aan een gynaecoloog květ na pupíku.jpgmoeten zijn. Ernstige pijn wordt niet langer beschouwd als een noodzakelijk kwaad om te overleven, zoals vroeger. Daarom is het gepast om hulp te zoeken om de mogelijkheid van een ziekte uit te sluiten door middel van onderzoek.
Bij pijnbestrijding met medicijnen die vrij verkrijgbaar zijn in de apotheek, moeten ze zo snel mogelijk worden ingenomen in plaats van te wachten tot de pijn in volle hevigheid is. Het wordt aanbevolen om een paar dagen voor de verwachte menstruatieperiode te beginnen en door te gaan tot de bloeding begint.
květ na pupíku.jpg
Alternatieve therapieën
Als je bekend bent met natuurlijke remedies, zijn hier een aantal bewezen opties. Om eerlijk te zijn zijn deze oplossingen niet altijd mogelijk, dus probeer het in ieder geval rustig aan te doen met een warme douche.
Kruidenthee– Er zijn veel theemelanges op de markt die de pijn kunnen verlichten, meestal met contrap en citroenmelisse.
Paardenbloemolie– Niet de voorkeur van veel vrouwen, maar kan in pilvorm worden ingenomen.
Een uitgebalanceerd, licht dieet– Een goede darmwerking is hier ook essentieel, om een toch al gespannen en opgezwollen buik te verlichten. Daarom moet suiker ook worden beperkt.
Ontspanningsoefeningen– Yoga en buikdansen zijn ook belangrijk om te doen in de premenstruele periode. Tijdens pijnlijke bloedingen kan gewoon langzaam en diep ademhalen met \’buikademhaling\’ helpen.
rozrušená žena.jpg
Homeopathische middelen– Een zorgvuldig consult met een homeopaat kan als het ware een oplossing op maat bieden.
Drinken – Onderschat het belang van voldoende waterinname niet. Helder water is ideaal, en door er een paar plakjes komkommer aan toe te voegen, krijgt het een interessante smaak, en deze bescheiden groente zorgt ervoor dat het goed wegloopt.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten