Goed leren zittenHeb je aan het eind van de dag het gevoel dat je conditie beperkt is, dat je niets meer wilt doen, dat je rug pijn doet en dat je niets meer kunt bedenken om te doen? Dan is het waarschijnlijk dat je de hele dag gewerkt hebt en dat je lichaam het niet meer wil. Je vermoeide brein vertelt je zonder compromissen dat je overwerkt en onderpresteert. Als je je hoofd koel wilt houden en je de hele dag op je best wilt voelen, lees dan de volgende zinnen.
zamyšlený businessman
Kijk rond in je kantoor en je zult veel verschillende mensen op verschillende manieren achter hun computer zien zitten. Maar niet alle manieren van zitten zijn goed voor de lendenwervelkolom. Geen wonder dus dat veel mensen klagen over rugpijn, lumbale krampen, hoofdpijn en polspijn. Al deze klachten zijn grotendeels gerelateerd aan de manier waarop het lichaam achter het bureau zit.

Waar zit je op?
Er zijn veel artikelen op internet te vinden die ons ervan overtuigen dat zitten op een opgeblazen ballon op het werk veel onmiskenbare voordelen heeft voor onze gezondheid. Dit is zeker geweldig om te doen voor korte periodes wanneer je je wilt uitrekken, en tijdens het zitten ontspant de wervelkolom prachtig en worden de spieren die de wervelkolom stabiliseren versterkt. Langdurig zitten leidt echter tot spiervermoeidheid en een verkeerde lichaamshouding. De hele dag op een bal zitten voorkomt rugpijn niet en kan deze zelfs veroorzaken. Idealiter worden de twee regelmatig afgewisseld.
asijská pracovnice
Kies uw werkstoel verstandig. Hij moet een goede ondersteuning van schouders en onderarmen hebben en verstelbare armleuningen. En ga zo diep mogelijk naar de rugleuning zitten voor een goede zithouding. Zo is je rug recht en heb je genoeg steun om te ontspannen.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten