Boeddha Bowl – een kom vol wonderenWat is de Buddha Bowl? Laten we bij het begin beginnen. Volgens de legende was het in de tijd dat Boeddha zijn trouwe volgelingen bezocht. Boeddha ging letterlijk van huis tot huis en stopte hier en daar om te zien hoe het met hen ging en om hen te vragen wat er aan de hand was. Er wordt gezegd dat de Boeddha in elk huis een handvol voedsel kreeg dat in dat huis voor het avondeten was klaargemaakt. De Boeddha had altijd een houten schaal bij zich waarin hij een van deze offers deed. Op deze manier kon hij verschillende soorten voedsel eten aan het einde van zijn wandeling, waardoor zijn diner zeer gevarieerd was.
tác s občerstvením
Dankzij dit verhaal kunnen we zelfs vandaag de dag op ieders bord iets leggen en hoeven we niet zulke moeilijke beslissingen te nemen over wat we eigenlijk willen. Er is bijvoorbeeld nog een restje groentemix van de vorige dag, of een lepel saus. Dat hoef je niet weg te gooien. Voeg gewoon een paar ingrediënten toe en je hebt een iets interessanter diner dan gisteren.
En welke ingrediënten horen er in een goedeBuddha Bowl?
hůlky na misce
1. Groenten – gekookt
.
Groenten kunnen gekookt, gestoomd of gebakken worden. Je fantasie kent geen grenzen.
Aardappelen, zoete aardappelen, wortelen, broccoli, bloemkool, erwten, sperziebonen, boerenkool, champignons, enz. kunnen worden gebruikt.
2. Groenten – vers
.
Voeg komkommers, radijsjes, paprika\’s (groen, geel of rood), tomaten, enz. toe.
dřevěná lžíce
Eiwit
3.
Voor carnivoren: voeg gerust vlees toe, bijvoorbeeld kip, rundvlees, tonijn of andere vis. Als rauw vlees niet beschikbaar is, kan een ham van goede kwaliteit worden gebruikt.
Als er geen vlees wordt gegeten, kan tofu, soja of seitan worden gesauteerd. Gekookte eieren kunnen ook worden gebruikt.
Granen
.
Om het avondeten niet alleen gezond maar ook vullend te maken, kun je rijst, couscous of bulgur koken.
Peulvruchten
.
Bijvoorbeeld kikkererwten, linzen en rode bonen voegen rijkdom toe aan gerechten.
6. Dip[55]
Nu je de ingrediënten tot nu toe op een rijtje hebt gezet, heb je dan het gevoel dat dit gerecht droog is? Voel je vrij om hummus of een spread te gebruiken, of maak je eigen dip. Maar probeer mayonaise of tartaarsaus te vermijden.
7. Noten en zaden[61]
Naast salades – die overigens als hele basis dienen – kunnen noten en zaden (bijvoorbeeld zonnebloem- of pompoenpitten) aan het eind door het gerecht worden gestrooid. Deze zijn een belangrijke bron van voedingsstoffen en geven ook een leuk accent aan het hele gerecht.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten