Een geweldig overzicht van de huidige producten om geld in te zamelen


Gegevens voor mei 2019 laten duidelijk zien dat de inflatie op jaarbasis 2,9% heeft bereikt. De huidige spaarrente is echter ongeveer 1% per jaar. Met andere woorden, ons spaargeld is ongewaardeerd. Het doel van dit artikel is daarom om voor ons een meer lonend product te vinden. In dit geval investeren we 100.000 SEK.
1. Deposito\’s met een vaste looptijd: de looptijd van het contract is vast, meestal zes maanden, een jaar tot meerdere jaren. Over het algemeen geldt: hoe langer het geld wordt vastgezet, hoe hoger de rente.
mince eu
Ney Credit Unionbiedt momenteel 2,8% per jaar met rente die wordt toegevoegd aan het einde van het deposito of 2,6% per jaar met rente die maandelijks wordt toegevoegd. Volgens berekeningen komt dit neer op 2380 SEK of 2236 SEK na belasting in het eerste geval. Er is echter een lidmaatschapsbijdrage van SEK 1.000 en de 1:10-regel is van toepassing. Dit betekent dat er 11.000 SEK extra moet worden betaald om 100.000 SEK waard te zijn.J&T Bankbiedt ook een vergelijkbaar tarief van 2,7%, maar vereist een premium lidmaatschap.
Deze producten dekken echter niet eens de bovengenoemde inflatie.
2. Obligaties: leningen aan overheden of bedrijven.

– Credidas heeft een leidende positie in bedrijfsobligaties. Hier kunnen leningen worden afgesloten voor drie, vijf of zeven jaar tegen een rente van respectievelijk 3,8%, 4,7% en 5,5% per jaar; voor drie jaar zou de lening $3.230 per jaar bedragen; voor vijf jaar zou de lening $3.330 per jaar bedragen.
– Ook al genoemdJ&T Bankheeft een mooie lijst van dit soort effecten, met rentepercentages variërend van 0,45 tot 6,45%. Ze worden allemaal verhandeld via de Praagse effectenbeurs.Wat staatsobligaties betreft, heeft Tsjechië een van de laagste rendementen ter wereld.
Op dit gebied kunnen we nog interessantere resultaten krijgen. [Onderlinge fondsen:
Ze zijn erg populair en worden door de meeste banken aangeboden. Het is meestal mogelijk om de prestaties van elk fonds van het afgelopen jaar ergens op het internet op te zoeken en verschillende banken met elkaar te vergelijken. Deze methode garandeert echter geen consistente resultaten en sommige fondsen kunnen zelfs verliezen opleveren . Vergeleken met zelf handelen op de aandelenmarkt, worden er geen dividenden uitgekeerd. Het kan de moeite waard zijn om over de grenzente kijken voor aantrekkelijkere aanbiedingen.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten