de vrouw van de laatste koning


Er zijn ongetwijfeld veel bijzondere en opwindende vrouwen in de Tsjechische geschiedenis. Sommige van hen zien we als Tsjechische nationale schatten, sommige zijn in de vergetelheid geraakt. Het is jammer, want velen van hen zijn zeker de moeite waard om te onthouden. 
Laten we het dus hebben over iets dat niet echt belangrijk was, maar toch een beetje herinnering verdient. Omdat ze zo mooi was. Omdat ze getrouwd was met de koning van de machtige Psymislid familie, ondanks het feit dat ze zelf erg arm was. 
středověké ženy

Dit is de altviool van teshen. Probeer jezelf niet voor te gaan. Wenceslas 3e hij was verloofd met Prinses Elizabeth van Hongarije. hij verbrak echter de verloving,omdat hij naar verluidt verliefd was geworden op de mooie maar arme altviool van Tocene. De vraag is of het echt zo romantisch is, en alleen op basis van jeugdige verliefdheid, besloot hij de vrouw van zijn dromen. Sommige historici zijn het erover eens dat het huwelijk politiek was. Wenceslas 3e hij was ook de koning van Polen, dus het was meer dan wenselijk voor hem om de dochter van een van de vele Prinsen van Polen te trouwen. Viola was de dochter van Prins Mieshko Tziensky en was beroemd om haar buitengewone schoonheid. Helaas was het huwelijk met Wenceslas niet gelukkig. De jonge koning genoot van andere vrouwen, gaf zich over aan alcohol en gokken. Vermoord in Olomouc in 1306-1308, regeerde hij slechts voor een zeer korte periode. Het is de dood van de Psymisrid familie door het zwaard.
jídelna rytířského hradu
Viola Tíínská zoekt toevlucht in het klooster, waar ze 10 jaar lang verblijft. Maar plotseling hertrouwt ze. voor de machtige Edelman Peter van Rosenberg. Hij hield heel veel van haar en was jaloers op de koning. Hij zou het niet gewaagd hebben de weduwe van de koning ten huwelijk te vragen, maar uiteindelijk werd hij geholpen door zijn zus Elishka Pシemislovna, die de bruiloft regelde. Maar het was geen romantische hulp, omdatElishka Pシemislovna, zuster van Wenceslas 3e.Ze zocht bondgenoten in de burgeroorlog met haar man John en zijn machtige verloofde, Henry van Lipe. Ook dit huwelijk duurde een korte tijd. Viola stierf aan de pest een jaar na de bruiloft.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten