Winkelen op vakantie


Zoals je misschien weet, was er onlangs een groot debat over de vraag of de verkoop in winkels met een verkoopvloeroppervlak boven een bepaalde grootte verboden moest worden op bepaalde feestdagen. Uiteindelijk moesten ze op bepaalde dagen dicht. Persoonlijk vind ik dat geen goede beslissing. Vanuit het oogpunt van de klant denk ik dat ze juist op feestdagen voldoende tijd hebben om te winkelen en zich te vermaken.
Nákupní centrum
Vanuit het oogpunt van het verkooppersoneel is niet iedereen blij dat ze niet kunnen komen werken. Veel winkeliers kunnen meer geld verdienen dankzij extra loon, en zelfs extra werknemers (bijv. studenten) kunnen op deze dag extra geld verdienen. Gelukkig zijn slechts sommige winkels gesloten op bepaalde feestdagen, terwijl andere open blijven. Als je naar een winkelcentrum gaat, is de helft van de winkels gesloten en de andere helft open. Ik vind dit onzin. Elke winkelier weet immers of het de moeite waard is om op feestdagen open te gaan voor klanten. Mensen moeten zelf kunnen kiezen of ze wel of niet willen winkelen. Het is onzin om dit soort zaken bij wet te regelen.
Veselá žena na nákupech
Ik zie het absoluut als een perfecte bonus in deze tijd dat mensen op feestdagen kunnen winkelen als het werkt. Er zijn zoveel mensen die op een normale doordeweekse dag of in het weekend nergens heen kunnen en die blij zijn dat ze op vakantie eindelijk rustig kunnen winkelen. Als ze een vakantie hebben waarbij de grote winkels van meer dan 200 m² gesloten zijn, kunnen ze nog steeds de kleinere winkels bekijken. Hier is het puur aan de uitbater of ze open blijven of niet. Op dezelfde manier kun je naar een restaurant gaan, lekker eten en drinken, ontspannen, kletsen met vrienden – kortom, een leuk dagje uit hebben. En als ze zin hebben, kunnen ze rondkijken in de winkels die open zijn en wat lekkers voor zichzelf kopen. Als je graag winkelt op vakantie, kun je ook iets voor jezelf vinden. Je moet alleen accepteren dat je niet naar de hypermarkten kunt gaan. Hoe dan ook, ik wens jullie allemaal een fijne vakantie toe. Het belangrijkste is om van de dag te genieten en je er goed bij te voelen.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten