E-Safety Project – voor u en uw gezin


De meesten van ons hebben overal smartphones, apps, sociale netwerken en media om ons heen en kunnen in wezen niet meer zonder. Het E-Safety project is opgezet om uit te zoeken wat onze opties zijn.
Hacking a jiné kybernetické útoky
Het hoofddoel van E-Safety is het bevorderen van educatie en preventie in de online omgeving en het waarschuwen van het grote publiek voor allerlei mogelijke gevaren bij het gebruik van internet. Sinds 2008, onder auspiciën van de Faculteit Educatie van de Palacky Universiteit van Olomouc, werken Associate Professor Kamil Kopecký en Dr Rene Sotkowski eraan om ervoor te zorgen dat iedereen, of ze nu ouder of jonger zijn, zich bewust zijn van de risico\’s.

De website van het project bevat veel artikelen over cybercriminaliteit, cyberpesten, sexting, phishing, sharenting, cyberstalking en hoe je je computer kunt beschermen. Je kunt ook videocolleges bekijken en podcasts beluisteren over online veiligheid.

Voor ouders, leerkrachten en leerlingen is er materiaal dat kan worden gebruikt in klaslokalen, zoals basisscholen en middelbare scholen, of wanneer kinderen thuis wordt uitgelegd waarom ze mensen op internet niet moeten vertrouwen en wat de mogelijke gevaren zijn.

Geïnteresseerden kunnen ook onderzoeksrapporten bekijken over hoe goed Tsjechische kinderen functioneren in de online wereld, of hoeveel leraren in 2016 te lijden hadden onder cyberpesten.
Internet a nebezpečí
e-safety heeft ook een eigen YouTube-kanaal, waar je zeven korte basislessen kunt bekijken, waaronder hoe je veilige en gemakkelijk te onthouden wachtwoorden kunt maken en hoe je snel frauduleuze berichten kunt detecteren en kunt voorkomen dat je wordt ontmaskerd.

Dus als u uzelf en uw dierbaren veilig wilt houden op het internet,zal de e-safety website het u zeker gemakkelijker maken.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten