Winkelen is een wetenschap


Het is lang geleden dat we op het platteland gingen werken, er geld voor kregen en goederen ruilden met iemand anders – winkelen. Het gebeurt al generaties lang en het is alleen door deze traditie in ere te houden dat we vandaag de dag nog leven. Dat komt omdat iedereen die vandaag geen boodschappen zou doen, waarschijnlijk zou verhongeren. En zelfs als dat niet zo zou zijn, dan is dat alleen omdat ze vuilnisbakken oprapen of bedelen en de kost verdienen met wat iemand anders al heeft gekocht en niet gebruikt.
nákupní košíky
Maar winkelen is niet altijd hetzelfde. Na verloop van tijd verandert de manier waarop we dit of dat kopen. Je kunt nog steeds naar de markt gaan of naar een kleine winkel waar de verkoper een eenmanszaak is, net als vroeger. Maar er zijn modernere manieren.
Tegenwoordig gaan velen van ons winkelen in grote winkels, supermarkten, hypermarkten, enz. De reden hiervoor is dat er daar veel meer keuze is dan in kleinere winkels en dat de prijzen gunstiger zijn, wat gepaard gaat met een grotere omzet.
žena s taškami
Ook hoeven luie mensen helemaal niet meer naar de winkel. Dit komt omdat ze vanuit hun luie stoel online kunnen winkelen. Met een paar klikken kun je alles krijgen wat je wilt. En ze kunnen het thuis laten bezorgen.
En als ik geld wil besparen of te diepe zakken heb, bezoek ik verschillende bazaars en pandjeshuizen. Omdat je daar ook alles kunt kopen. En meestal goedkoper dan elders. Het gaat echter om tweedehands goederen en vaak geeft niemand tweedehands goederen weg. Soms zijn het koopjes, maar dat hoeft niet.
En iedereen is vrij om op de zwarte markt te kopen. Dus kopen ze dingen van dubieuze herkomst, die al dan niet winstgevend zijn. Toch is het duidelijk dat er vraag naar is, want als er geen vraag is, is er ook geen aanbod.
We kopen allemaal wat we willen, waar we willen, hoe we willen. Omdat we dat kunnen. En we moeten. Anders zouden we niet overleven.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten