Sticky Notes – notities direct op je bureaublad


De dagen van plaknotities op je beeldscherm zijn al lang voorbij. Dat wil niet zeggen dat veel mensen dat niet meer doen, maar nieuwere besturingssystemen bieden de mogelijkheid om notities direct op het bureaublad te maken. Dit voorkomt onnodige rommel en rotzooi op het bureau, naast de kwestie van persoonlijke zaken. Op het werk schrijven werknemers bijvoorbeeld iets op een stuk papier dat op een computerscherm is geplakt, maar de werknemers om hen heen kunnen ook zien wat ze schrijven. Veel bedrijfsdesktops en -laptops zijn beveiligd met unieke wachtwoorden en verschillende andere soorten beveiligingslagen, die dit soort geintjes volledig elimineren.
poznámky na počítači
Als je Windows gebruikt, wordt de nieuwste versie van dat besturingssysteem geleverd met een toepassing genaamd “Sticky Notes”. Omdat Windows 10 op dit moment het meest gebruikt wordt, zijn veel mensen zich niet bewust van het bestaan van deze applicatie en hebben ze extra apps gedownload die dit werk voor hen doen. Ik kan je verzekeren dat dit helemaal niet nodig is.

Je kunt een willekeurig aantal notities verspreid over je bureaublad hebben. Als je een monitor met een lage resolutie hebt, kan dit wat problemen opleveren. Maar daar is de venster minimalisatie optie voor. Belangrijk is dat je je takenlijst op je computer kunt weergeven zonder dat je een stuk papier op je monitor hoeft te leggen.

Het beste aan plakbriefjes is dat je lijstitems kunt bewerken met de basistekstopmaakgereedschappen zoals vet, onderstrepen, doorhalen, cursief en opsommingstekens. Wat andere programma\’s waarschijnlijk niet bieden, is de mogelijkheid om afbeeldingen en foto\’s aan een bepaalde notitie toe te voegen.
lepítko na notebooku
Met de software zelf kun je notities synchroniseren met andere apparaten, zelfs mobiele telefoons met hetzelfde systeem, door je account te koppelen aan je Microsoft account. Het goede nieuws is dat je je niet tot één computer hoeft te beperken. Je kunt je notities overal mee naartoe nemen.

Je kunt ook het kleurenschema veranderen. Je kunt overschakelen van lichte naar donkere afbeeldingen en omgekeerd. Je kunt het kleurenschema ook instellen op het kleurenschema dat is ingesteld in je gebruikersprofiel.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten