Ik heb gisteren mijn bedrijf opgericht, wat is mijn eerste vordering?


Op het moment dat je besluit om \’het te proberen\’, zoals ze zeggen, binnen 25 minuten een uittreksel uit het handelsregister te krijgen, 1000 CZK te betalen en naar huis te gaan met een goed gevoel dat het gemakkelijk was, wacht je de volgende dag een onaangename verrassing. Je ontvangt een factuur waarin je wordt gevraagd te betalen voor de handelsregistratie. De afzender is Informatik – Česká republika, spol s.r.o.
zápisky z pc
Wat is dit? Moet ik betalen?
De rekening is ongeveer 2.000 SEK. Op dat moment is de eerste gedachte die bij je opkomt misschien: \’Waarom heeft niemand me dat verteld? Ik had geen idee dat het zoveel zou kosten.”
Maar pas op! Je hoeft deze rekening niet te betalen. Dit is een kleinzielige en mogelijk legitieme zwendel. Er is geen openbaar handelsregister. Er zijn twee registers: het openbare handelsregister en het openbare vennootschapsregister. Bovendien zijn deze registraties automatisch en gratis. In dit geval wordt het particuliere handelsregister geregistreerd. Je hoeft dus geen geld te betalen. Toch betalen sommige mensen onbewust de rekening. Dit is bijvoorbeeld de reden waarom de omzet van Informatik – Czech Republic, spol s.r.o. in 2016 bijna 4,5 miljoen SEK bedroeg.
brýle na pc
Wat als het betaalt?
Door deze aanbetaling te betalen, als je aangeeft geïnteresseerd te zijn in registratie bij het Handels- en Handelsregister, word je geregistreerd in dit privéregister, waar alleen geregistreerde bedrijven toegang toe hebben. Als u dus, net als ik, inschrijving in het handelsregister onnodig vindt, hoop ik dat u de initiële kosten voor het starten van een bedrijf zult vermijden. NB Deze brief is niet alleen afkomstig van het bedrijf Informatik – Česká republika, spol s.r.o.. Er zijn meer van dit soort bedrijven. Ze profiteren van de onwetendheid van mensen, dus steun deze \’legitieme\’ zwendel niet en bestudeer grondig wat je moet betalen, vervullen en melden voordat je een bedrijf begint.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten