Meer informatie over interacties tussen medicijnen


Iedereen grijpt wel eens naar een medicijn. Of ze nu vrij verkrijgbaar zijn of door een arts zijn voorgeschreven. Om het genezingsproces te versnellen, hebben we de neiging om verschillende medicijnen tegelijk te gebruiken, of op zijn minst onze behandeling te ondersteunen met kruidenremedies. Zelfs als we denken dat we ons best doen voor onze gezondheid, kunnen we onszelf uiteindelijk pijn doen. Sommige mensen zijn misschien verbaasd dat wanneer kruiden- en chemische medicijnen samen worden gebruikt, ze elkaars werking aanzienlijk kunnen verstoren.
elektrokardiogram a stetoskop
Dit wordt een geneesmiddelinteractie genoemd. Ongepaste combinaties van werkzame stoffen kunnen de effecten van een geneesmiddel vergroten of verkleinen.Het kan ook meerdere bijwerkingen veroorzaken.
Informeer altijd je arts als je geneesmiddelen op recept gebruikt. Je arts zal beslissen of de combinatie van geneesmiddelen voor jou geschikt is. In dit geval is het in handen van een gespecialiseerde arts en mag er niets gebeuren.
platíčko pilulek
Het kopen van receptvrije geneesmiddelen met medicijnen kan gezondheidsproblemen veroorzaken. Lees de bijsluiter zorgvuldig. Als je er nog steeds niet van overtuigd bent dat de combinatie van medicijnen niet geschikt is, raadpleeg dan je apotheker.
Als dat moeilijk is,maak dan gebruik van de website van het Nationaal Instituut voor Drugsbestrijdingof online adviescentra. De SÚKL-website biedt ook belangrijke informatie over geneesmiddelen, zoals bijwerkingen, geneesmiddelen die momenteel niet meer worden gebruikt, geneesmiddelen met een tekort en hun alternatieven. De SÚKL-website biedt ook belangrijke informatie over geneesmiddelen, zoals bijwerkingen, geneesmiddelen die momenteel niet meer worden gebruikt, geneesmiddelen met een tekort en hun alternatieven. Er is ook een overzicht van apotheken en een uitgebreide database van geneesmiddelen.léky na talíři
Actuele informatie die van belang is voor patiënten is onder andere een onlangs gelanceerde website waar ze een actuele lijst kunnen vinden van artsen die elektronische recepten aanbieden.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten