Liefde verbergt een breed scala aan emoties


Liefde is een prachtige emotie. Een moment doorbrengen met een geliefde vervult ons met vreugde en geluk, wat nog lang daarna blijft. Alleen al de gedachte dat we die persoon niet meer zullen zien, of dat hem of haar iets zal overkomen, maakt ons verdrietig en bezorgd. Tegelijkertijd lachen we vaak met onze dierbaren. We kennen elkaar goed en vertellen vaak grappen die alleen wij begrijpen.
Partnerská láska
Herinner je je de zin die ons vaak werd verteld, dat liefde en haat een dunne lijn zijn? Helaas is het waar, of we het nu leuk vinden of niet. We komen soms relaties tegen die grotendeels uit balans zijn. De ene partner houdt onvoorwaardelijk van de ander, terwijl de andere partner dwingend is, geestelijk en soms lichamelijk mishandelt en probeert zijn dominantie te laten gelden. En het maakt niet uit of de kwelgeest een man of een vrouw is. Helaas komt dergelijk gedrag niet alleen voor tussen partners, maar ook tussen ouders en kinderen (of ouders hun kinderen mishandelen of hun kinderen de kinderen van hun ouders, ongeacht de leeftijd – mishandeling van ouderen is ook een wijdverbreid probleem)
.
Otcovská láska
Het is erg moeilijk om uit zulke giftige relaties te stappen. Slachtoffers kunnen zich ervan bewust zijn dat het gedrag van hun partner niet goed is. Ze heeft echter vaak het gevoel dat het haar schuld is dat haar partner zich zo gedraagt. In plaats van weg te lopen, probeert ze haar kwelgeest te behagen. Ze doet steeds meer moeite om haar toewijding te tonen en wordt steeds onderdaniger. Maar zelfs als het slachtoffer wil ontsnappen, kan ze te bang zijn om dat te doen. Soms wordt deze angst opzettelijk opgewekt door de dader. Ze kunnen het kind bijvoorbeeld weghalen bij de misbruiker of dreigen iets met het kind te doen als het weggaat. In andere gevallen kan de misbruikte zelf bang zijn voor de misbruiker. Ze ervaren wat de misbruiker hen kan aandoen en vrezen dat de misbruiker hen zal vinden en het erger zal maken.
Het trieste van deze verhalen is dat er in veel gevallen niets bekend kan worden. Zowel de pester als het slachtoffer voeren een show op voor de mensen om hen heen. Daarom proberen verschillende organisaties op verschillende plaatsen telefoonnummers achter te laten waar slachtoffers van huiselijk geweld hulp kunnen krijgen. Niet alleen psychologische en fysieke hulp, maar soms ook juridische hulp.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten