Kunstreis naar Hallshof


Andy Warhol is ongetwijfeld een icoon. [Iconen van schilderkunst en reclame. Amerikaanse schilder, graficus, filmregisseur en medeoprichter van de Pop Art-beweging. Je kent de naam misschien niet, maar denk maar aan de beroemde kleurrijke schilderijen van Marilyn Monroe. Andy Warhol, die een excentrieke en excentrieke kunstenaar was, maakte veel platenhoezen, waaronder die van The Beatles en Mike Jagger. Bovenal overschreed Andy Warhol de grenzen tussen reclamekunst en kunst. [Het is niet algemeen bekend dat Andy Warhol in Slowakije is geboren. Om precies te zijn, zijn ouders waren Roethenen die emigreerden uit het dorp Mikova in het oosten van Slowakije.
návštěvnice galerie

Een tentoonstelling van Warhols originelen op groot formaat

Waarom schrijf ik dit? Omdat er op dit moment een unieke kans is om een tentoonstelling van grootformaat originelen van Warhol te zien in het Holešovice Kasteel. De tentoonstelling loopt tot 1 oktober 1017. De tentoonstelling omvat ook verschillende workshops. De tentoonstelling is een absolute must voor kunstliefhebbers en studenten grafische reclamevormgeving, beeldende kunst en drukkunst.
Er worden nog een aantal andere interessante tentoonstellingen gehouden in Kasteel Holešovice. Op dit momentzijn dat onder andere \’De Tsjechische barokke synagoge\’, \’Beroemde scheppers van moderne architectuur in de regio Zlín\’ en \’De wereld van levende exotische dieren en de zee\’. [Bijzonder opmerkelijk is de tentoonstelling \’100 jaar Hollar\’, waar bezoekers het werk kunnen zien van enkele van de belangrijkste grafische kunstenaars van Tsjechië.
Kasteel Holešov verkeerde tot voor kort in een zeer deplorabele staat, maar heeft de laatste jaren zeer positieve veranderingen ondergaan.Een wandeling in het park van het kasteel is ook leuk.
otázky na zdi
In de stad kun je een bezoek brengen aan de Joodse begraafplaats en de perfect bewaard gebleven Renaissance synagoge. Niet ver van Horeshov liggen de ruïnes van het Lukov kasteel.Het biedt een unieke inspiratie voor een geweldige dagtocht.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten