Ketonendieet


Dit is een relatief nieuwe, maar steeds populairdere manier van afvallen. Het staat ook bekend als het proteïnedieet, cyclisch dieet, proteïnedieet, ketogeen dieet of gewoon het keto-dieet. De methode is bedacht door professor George L. Blackburn van Harvard University. Hij bestudeerde de verbranding van opgeslagen vet in het menselijk lichaam.
Deze theorieis heel anders dan conventionele dieetmethodes, waarbij tot 40% van het lichaamsgewicht verloren kan gaan, wat meestal uit de spieren valt. Het zijn echter de spieren die het meeste vet verbranden. Zodra het dieet voorbij is, kan de stofwisseling niet meer dezelfde calorie-inname aan als voor het dieet en ontstaat er een gevreesd probleem dat het jojo-effect wordt genoemd.
grilovaná ryba
De aandoening \’ketose\’ werd ontdekt door professor Blackburn. Het belangrijkste is het afstoten van de toevoer van koolhydraten (waartoe de meeste vruchten en gebakken producten behoren) en alle energie die daaruit wordt geproduceerd. Als het lichaam geen energie kan halen uit de toegevoerde koolhydraten, zal het energie gaan halen uit opgeslagen vet en niet uit de spieren. Dit voorkomt het onaangename jojo-effect. Het dieet steunt daarom voornamelijk op de rijke eiwitten en eiwitsupplementen in vlees en groenten.
obloha se steakem
Natuurlijk heeft dit dieet ook zijn valkuilen. Het lichaam kan zichzelf niet onbeperkt koolhydraten ontzeggen en moet uiteindelijk energie aanvullen. Dit is juist om te voorkomen dat het lichaam instort door overbelasting. Daarnaast gaan de eerste dagen van het dieet bijna altijd gepaard met hoofdpijn, wat eigenlijk ontwenningsverschijnselen zijn na suikerbeperking. Er kunnen ook spijsverterings- en darmproblemen optreden, omdat het lichaam en de organen niet gewend zijn aan deze andere manier van eten.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten