Coeliakie en ermee leven


Wat is coeliakie en hoe moeilijk is het om ermee te leven? Veel mensen denken dat ze zich nooit zullen aanpassen aan deze manier van leven, maar wat als dat wel moet? Wat als voedselallergie je treft en je hele leven op een dag plotseling verandert? [Laten we het eens hebben over wat coeliakie is en hoe je ermee om moet gaan. Coeliakie is een allergie voor gluten. Gluten worden in de darmen opgenomen door kleine uitsteeksels die villi worden genoemd.

domácí pečivo

Door deze uitsteeksels kunnen de meeste voedingsstoffen uit voedsel verder worden opgenomen in het lichaam. Als er echter een allergie ontstaat, worden de gluten in kwestie niet doorgegeven en verzet het lichaam zich tegen deze stof alsof het een vreemde stof is. Als gevolg daarvan worden de darmvlokken vernietigd en kunnen voedingsstoffen niet meer door het lichaam worden opgenomen. Deze ziekte duurt helaas een leven lang en is daarom schadelijk voor de gezondheid. Uitstel van de behandeling van de ziekte kan leiden tot ernstige ziekten. De enige oplossing is een 100% levenslang dieet. Het dieet moet worden aangepast om alle gluten te elimineren. Coeliakie wordt bewezen door een biopsie die direct uit de darm wordt genomen door een gastro-enteroloog en bloedmonsters die worden afgenomen, en dan beginnen de moeilijke tijden voor jou.

nepříjemné bolesti

Je moet gaan studeren. Als je boodschappen gaat doen, moet je de ingrediënten van elk voedingsmiddel goed lezen. Gluten kunnen voorkomen in voedingsmiddelen die je misschien niet verwacht. Voorbeelden zijn ketchup, barbecuekruiden, chips, chocolade en vleeswaren. Gebakken producten, zoete etenswaren met wafels, fastfood zoals pizza, hamburgers en kaasfrietjes en ingedikte sauzen kun je beter overslaan. Gluten zitten in veel voedingsmiddelen en gerechten. Je zult veel tijd in winkels moeten doorbrengen voordat je algemeen onderzoek kunt doen. Maar als je goed studeert, wordt het steeds makkelijker. Je kunt je eigen gebak bakken of het kopen in speciaalzaken. De prijsklasse voor glutenvrij gebak is echter drie keer zo hoog als de normale prijs. Al met al kan glutenvrij eten duur zijn. Maar je gezondheid is het waard.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten