Ik hou van geld, psychose, financiële verslaving.


Liefde voor geld kan bestaan

Als het heel anders is Het lijkt erop dat liefde voor geld niet kan bestaan. Welk etiket moeten we geven aan iemand die alleen over geld denkt en praat? Zijn leven draait alleen maar om geld. De gedachte om geld te verliezen drijft hem tot waanzin.

Heb je gemerkt dat je dit onderwerp niet alleen ergens eerder hebt gehoord? Dus rijst de vraag. Houdt hij van geld of is hij geestesziek? Wat is de grens van een gezonde liefde voor geld en wanneer begint het gek te worden? Of zit er een geldverslavingachter?

Je geest isalleen gericht op geld. In wezen ben je in niets anders geïnteresseerd. Waar je ook bent, je praat onophoudelijk over je middelen en spaargeld.42] Je bent zo gepassioneerd over geld dat je niet geïnteresseerd bent in alles wat er om je heen gebeurt. Berekent cijfers vaak opnieuw om te zien of ze kloppen. Checkt buiten de norm voor een gezond inkomen en spaargeld. Je hebt veel geld maar weet niet hoe je het moet uitgeven. Je kunt alles krijgen wat je wilt.46] Hoe meer geldje hebt, hoe meer je wilt. De grenzen van normaliteit, de grenzen van financiën verdwijnen . Je maakt je voortdurend zorgen of er nog meer naar je toe zal komen. De gekke kwetsbaarheid om je geld te verliezen . Het gevoel dat iedereen je

geld probeert af te pakken

. Je houdt van het gevoel dat je

meer geld

hebt dan de mensen om je heen. Je hamstert je financiën op, maar aan de andere kant voel je je nog steedstekort schieten. Je wilt meer, meer, meer

. Of het kan de eerder genoemde mentale stoornis zijn die veroorzaakt wordt door geldzaken. Of het zou liefde voor geld kunnen zijn. Een andere verklaring zou geldverslaving kunnen zijn. We kunnen het herkennen. Of is het antwoord gebaseerd op speculatie?

Muž čichá k penězům

Psychische stoornissen

Financiële angststoornis heeft specifieke symptomen die je vertellen dat je een beetje gek bent. En het is een goed moment om actie te ondernemen.

Cash jagen

Mensen met verzamelen als hobby variëren. Eén die we kennen is het verzamelen van bankbiljetten. Als je geld ergens thuis in biljetten of in een kluisje zit, wordt het niet gebruikt. Waar wordt het dan voor gebruikt? Als je niets koopt of investeert. Ongeacht de situatie kunnen mensen gemakkelijk vervallen in werkverslaving.

Te veel sparen

Het enige doel van het leven Financieel… . door gedachten die mij een onzekere toekomst bezorgen. Ze vrezen dat ze niet voldoende financiële middelenhebben. Dus beginnen ze op grote schaal geld te sparen voor hun toekomstige leven. Dat is zeker bewonderenswaardige zuinigheid, maar slechts tot op zekere hoogte. Als ze maar werken en sparen.106]

Onomkeerbaar sparen

Maar ze moeten in twee groepen worden verdeeld. Degenen die ongewoon veel spaargeld hebben, of, omgekeerd, degenen die hun geld jammerlijk uitgeven. Stel dat je tot de groep behoort die ongebreideld geld uitgeeft. Dan zou je stress waarschijnlijk afnemen. Maar er is een ander probleem. Geen controle meer Geld Geldverspilling. Geld verspillen vermindert psychologische angst. Het is echter een opluchting van korte duur, dus de goede gevoelens verdwijnen snel.

Huishoudbudgettering

Er zijn veel voordelen verbonden aan samen geld uitgeven. Dit geldt niet als de persoon met het probleem een rekening heeft. Misbruik van positie of functie, buitensporig beheer van geld voor het hele gezin . Dergelijke beslissingen kunnen leiden tot Financiële angststoornis

Financiële overtuigingen en het verbergen van financiële activa

Hierbij worden rekeningen binnen het huishouden gesplitst, waarbij de ene partij financiële activa en uitgaven verbergt voor de andere. In de ergste gevallen wordt lening na lening afgesloten.

Financiële steun voor kinderen, ouders

Of je nu een van de ouders bent die je kinderen jarenlang financieel heeft gesteund verander die aanpak. Het geld dat je hebt gespaard voor je pensioenis in gevaar en je brengt je kinderen nog meer in gevaar van financiële afhankelijkheid. Kinderen in de laatste fase kunnen niet onafhankelijk zijn.

Angst door geld

Geldgerelateerde problemen

veroorzaken angst.

Angst, wat geldproblemen veroorzaakt.

Afhankelijkheid van geld

Iedereen zou zichzelf een simpele vraag moeten stellen.

Geld kan bij iemand een gevoel van triomf en trots oproepen en alles waar ons innerlijk naar hunkert. Verslaving aan macht en rijkdom is erger dan een ongeneeslijke alcoholist worden. [83] [84] [85] [86] Dus geen van de gepresenteerde opties kan worden verworpen. Het is echter aan jou om te beslissen of je actie wilt ondernemen op het probleem of het wilt laten zoals het is. In de loop van de tijd zal het probleem verergeren en je zou wel eens gesloopt op een psychiatrische afdeling kunnen belanden zonder financiële middelen. Je hebt een gezonde geld norm.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten