Ga met ons mee naar de top van het Reuzengebergte en het Orebisch gebergte


De hoogste top in het Ertsgebergte is Krinovec, terwijl de hoogste top in het Reuzengebergte natuurlijk Sněžka is, de hoogste top van Tsjechië. Van Krinovec

wordt gezegd dat het de onbeschermde top is die het Ertsgebergte domineert. Het is in feite de op één na meest geïsoleerde berg in Tsjechië en is vooral bekend bij skiërs. De top biedt een prachtig panoramisch uitzicht op het Ertsgebergte en Krinovec is het hoogste massief in het Ertsgebergte.
klínovec vysílač
Als een van de weinige hoge bergen is het niet aangewezen als natuurreservaat en kan de top gemakkelijk met de auto worden bereikt. Krinovec heeft een 80 meter hoge communicatietoren uit het socialistische tijdperk, die al van een afstand herkenbaar is, en een 24 meter hoge stenen toren vlakbij. Deze toren is jarenlang in verval geweest, maar na uitgebreide renovatiewerkzaamheden is hij weer open voor het publiek. Op een heldere dag kun je vanaf hier de torens van Snežka, Říp en Petřinska in Praag zien.
hora Sněžka

Sněžka

De hoogste top in Tsjecho-Slowakije was 74 jaar lang, tot eind 1992, de Gerlachpiek in het Hoge Tatragebergte; sinds januari 1993 is Sněžka de hoogste top in Tsjechië. De hoogste top zelf ligt echter op de grens met Polen.
chaty pod Sněžkou
Iedereen wordt aangemoedigd om Sněžka te beklimmen, niet in het minst voor het gevoel dat het hele land zich beneden uitstrekt. Deze sensatie is vooral mogelijk wanneer de temperatuur daalt en de vallei in mist gehuld is, met alleen de hoogste toppen van het Reuzengebergte zichtbaar om je heen. De gemoderniseerde kabelbaan maakt de klim gemakkelijker, maar voor een avontuurlijke wandelervaring kun je proberen over het Reuzennest te klimmen. Een blauw gemarkeerd pad leidt hierheen, maar de klim is moeilijker en vereist op zijn minst stevige schoenen, een redelijke conditie en energie. Dit is een dagwandeling en de beklimming duurt ongeveer vijf uur.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten