Een bedrijf starten vanuit een flat


Als je ruimte nodig hebt op een middelgrote luchthaven om je bedrijf te runnen, is het op voorhand duidelijk dat een flat daar niet in zal voorzien. Zelfs een kleine hangar volstaat niet. Een garage is geen optie meer. In een flat met vier slaapkamers zouden bijvoorbeeld, als de familie geen bezwaar heeft, enkelekamers gebruikt kunnen worden als werkplaatsof gewoon om goederen over te laden. Er zijn veel voordelen verbonden aan het rechtstreeks vanuit huis runnen van een bedrijf. Natuurlijk zijn er ook nadelen, maar die wegen waarschijnlijk niet op tegen de andere gemakken.
Domácí kancelář

Er zijn bijvoorbeeld maar twee van de vele wetten die op deze manier omzeild kunnen worden: ten eerste de verplichting om een wettelijke reden aan te tonen voor het gebruik van een pandmet een statutaire zetel in Tsjechië; ten tweede de verplichting om aan te tonen dat je een wettelijke reden hebt voor het gebruik van een pand met een statutaire zetel in Tsjechië. Deze verplichting geldt niet als de aanvrager een permanente verblijfplaats in Tsjechië heeft. Een anderewet inzake handelsvergunningen, artikel 31, bepaalt dat de ondernemer verplicht is de handelsnaam zichtbaar aan te brengen op het gebouw waar de statutaire zetel is gevestigd. Zoals hierboven opgemerkt.
De vraag is of dit voordelig of nadelig is voor potentiële klanten.
Zolang ze geen lawaai maken tijdens het bedrijf, is er geen probleem. Er zijn echter ook eigen regels en wetten voor de erkenning van “lokalen”. Als je daar lawaai maakt, wees dan bereid om je buren aan te klagen,en een belachelijk aantal vergunningen te moeten bewijzen. Reken er overigens niet op dat iemand je een vergunning zal geven. Zelfs het geluid dat je maakt mag een bepaald aantal decibel niet overschrijden. Het is het verschil tussen het zagen van hout met een cirkelzaag (wat echt gebeurd is) of het zagen van alles met een handzaag.
Domácí dílna
Hoe dan ook, als je overweegt om een bedrijf aan huis te beginnen, moet je de nodige paragrafen van de Handelswet zorgvuldig lezen. Daar zul je complexere verplichtingen tegenkomen. En daar zal geen gebrek aan zijn, dus wees erop voorbereid. Je moet gewoon alles goed overwegen en proberen te zien hoe het er allemaal uitziet. Je kunt veel \’oppikken\’.”

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten