De censoren hebben altijd gelijkToen de dingen op hun kop stonden in november 1989, dachten velen van ons dat dit eindelijk iedereen zou bevrijden. Dat meesters zoals Godman zouden kunnen denken en zeggen wat ze wilden zonder het risico te lopen in een hokje gestopt te worden door de machten van deze wereld.

Maar het blijkt dat dit niet altijd is gelukt. Neem bijvoorbeeld Facebook. Het netwerk dat bedoeld is om vrienden met elkaar te verbinden, verbindt mensen vaak met advertenties en mensen die hun dierbaren iets willen vertellen, worden afgesloten zodra ze de regels overschrijden.
umlčování člověka obrázek

En als de regels nu eens logisch waren! Maar dat kan niet meer dan één keer gezegd worden. Want Facebook is gewoon almachtig en kan de schapen behandelen zoals het wil.

Bijvoorbeeld reclame. Want de beheerders van dit sociale netwerk moeten ook geld verdienen. Er zijn echter wel voorwaarden!

Facebook erkent duidelijk dat alcohol een verslavende en schadelijke stof is. Het heeft dit echter op een aantrekkelijke manier opgelost, omdat het aanzienlijke inkomsten genereert uit advertenties. Desondanks zou Koning Salomo het kwalijk nemen dat zijn naam ermee wordt geassocieerd.

Gebruikers die niet van alcoholreclame houden, kunnen deze blokkeren. tijdelijk of permanent. Ik heb echter een vriend die ze permanent heeft geblokkeerd. Hij laat nog steeds af en toe advertenties zien. Met andere labels dan alcohol.
cenzurováno anglicky

Of denk aan het drugsprobleem. Zodra dezelfde vriend 50 werd, werd hij gebombardeerd met advertenties voor drugs van twijfelachtige herkomst en werkzaamheid. Dit kwam omdat advertenties voor de drugs bleven verschijnen lang nadat de buitenlandse websites die ze aanboden zelf waren geblokkeerd of afgesloten als onveilig.

En er gebeurde niets. Totdat de persoon in kwestie een Afrikaanse vrouw in tribale kleding op zijn tijdlijn postte. Hij werd drie dagen geblokkeerd wegens pornografie. Dus hij verpestte zijn goede manieren niet.

Het resultaat? De man in kwestie wil nu al dat zijn alcoholadvertenties gedeblokkeerd worden. Dit omdat de actie van de censor hem eigenlijk vraagt om alcohol te drinken.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten