Citrus thuis in een pot? Het is mogelijk


Stel je voor dat je \’ s ochtends wakker wordt, het eerste wat je doet is een verse citroen plukken voor je thee. Een droom die gemakkelijk gerealiseerd kan worden. Je kunt ze thuis kweken zonder naar Italië te reizen.
mandarinka na stromě

Het perfecte ras voor thuis

Thuis gedijen bijna alle soorten citrusvruchten, maar hier vind je ook variëteiten die beter geschikt zijn voor groei dan andere. Als je besluit een citrusboom te kopen, zoek dan naar tropische MandarijnPonkan,Clementinaof DwergSochi. Sinaasappels hoeven ook niet te worden vermeden, maar de meest geschikte variëteiten zijn hier zekerbydłovskンofValencia. Als je een vitaminebom met citroen wilt, kies dan voor CitronikDurkoof CitronikPavlovsky.

De juiste plek om te groeien

Alle citrusstruiken gedijen het beste op warme en zonnige plaatsen, idealiter aan de zuidkant. In de winter geven ze de voorkeur aan koele plaatsen waar ze kunnen overwinteren. Kies daarom een plaats waar licht is, maar niet te dicht bij de warmtebron. Een temperatuur van ongeveer10 graden of 15 gradenis ideaal om te overwinteren. Soms kunnen de struiken in de winter een beetje vallen, maar het zal zeker geen nalatige zorg zijn, in het voorjaar worden ze mooi en groen. Maar vergeet niet dat ze zelfs in de winter nog voldoende licht nodig hebben. Heeft u een lichte, onverwarmde hal of veranda, laat deze dan zeker hier overwinteren.
lis na citron

Water geven en bemesten

In de winter is watercitrusslechts minimaal, en je hoeft ze helemaal niet te bemesten. Meer zorg kan de plant in een vegetatieve toestand schaden, en je zult het voor eens en voor altijd verliezen. Integendeel, na de komst van de lente, beginnen met water geven en bemesten, laten we meer weten. Gebruik een speciale meststof voor citrusvruchten, die de struiken alles geeft wat ze nodig hebben. Tijdens de vegetatie moet het substraat altijd licht vochtig zijn, maar niet onder water.


CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten