stedelijke ogen en handen


slimme steden zijn zeker de visie op de toekomst waar mensen in het verleden van hadden gedroomd, en zullen ongetwijfeld overgaan naar een meer verantwoorde benadering van het milieu. 1, of een andere stap naar Orwell \’ s dystopie.
město a budovy 

  1. Smart Parking

Grote Europese steden hebben al lang verschillende technische apparaten gebruikt die niet alleen het vervoer vergemakkelijken, maar ook het parkeren van de auto \’ s van zijn volk. Zoek de meest handige parkeerplaatsen, vrije plaatsen, zorg voor gemoedsrust in de database en zorg voor de “vlotte” werking van de stad vol met auto \’ s van alle soorten
.
ikonka mikrofonu 

  1. Slim vervoer

Sommige verkeerslichten in grote steden gebruiken bijvoorbeeld sensoren en camera \’ s om individuele voertuigen en objecten te herkennen, waarbij bijvoorbeeld de voorkeur wordt gegeven aan bussen. Sommige applicaties die mensen naar hun smartphone kunnen downloaden, geven signalen en berichten over verkeer, files en mogelijke ritten. Steden proberen de last voor grootstedelijke gebieden te verminderen en alle negatieve effecten te beperken die zo \’ n grote hoeveelheid verkeer kan veroorzaken.
 

  1. Openbare internetdekking

Dit behoort al tot het verleden, maar de toegangspunten tot dergelijke netwerken evolueren voortdurend. Vandaag kunnen we banken zien die al hun eigen routers hebben. Na Parijs zijn er bijvoorbeeld veel “gokkasten” die gedurende een bepaalde periode gratis verbinding met het netwerk bieden. Het Internet zelf is belangrijk voor bewoners, en om actief in de stad te wonen en door de betonnen jungle te navigeren, heb je altijd het Internet nodig.
modré šestihrany 

  1. Riolering, afval en elektriciteit

Het is ook logisch dat grote steden nu enorme hoeveelheden “gebruikers” – gegevens kunnen verwerken met behulp van verschillende sensoren die in de hele stad worden ingezet. Met behulp van deze gegevens kan het centrale systeem al deze ondersteunende “subsystemen” beheren die onmogelijk te weerstaan zijn in de stad, zoals afvalinzameling.Het centrum geeft informatie over waar mensen naartoe gaan, wat ze daar doen, wanneer ze hun afval weggooien, en op basis hiervan verzamelt het gegevens en geeft het aan mensen die geven om andere faciliteiten en het comfort van de stad.
 
Maar dit is echt de juiste manier. Tegenwoordig zijn ernstige inbreuken op de privacy onvermijdelijk, en dergelijke slimme steden controleren bewoners 24 uur per dag, maar sommigen kunnen het niet schelen.

.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten