PVC: wat je moet weten


PVC – plastic-problematisch maar populair

PVC staat voor polyvinylchloride en is een veel voorkomend plastic. Het is duurzaam, zodat de zon, wind en water hem geen materiële vermoeidheid veroorzaken. Hard plastic kan worden gebruikt voor stabiele kunststofproducten zoals buizen. Maar in 90% van de gevallen mengt de industrie weekmakers om flexibelere producten te produceren. Er kunnen bijvoorbeeld allerlei dingen van plastic gemaakt worden:

● kunststof parket en imitatie tegels.

●kunststof ramen.

● buizen voor woningbouw.

● kabelschede.

●creditcard

●Plastic ornamenten.

● Sluiter.

●Kunstleer.

● behang en nog veel meer.
bordel u kontejneru

PVC zorgt voor veel problemen

● afval: harde kunststoffen kunnen niet van nature worden afgebroken, maar ze geven tenminste geen verontreinigingen vrij. Maar de resten van hard plastic afval blijven. Zachte varianten vervuilen daarentegen het milieu en het grondwater door weekmakers. Het is bewezen dat weekmakers al in bodem, lucht en water voorkomen en als “schadelijk voor de gezondheid” worden geclassificeerd.”

●verbranding van verontreinigende stoffen: kunststoffen worden vaak in huishoudelijk afval gegooid en vervolgens verbrand. Hierdoor ontstaat een corrosieve waterstofchloride damp en moet worden gefilterd, en het resulterende substraat wordt gemarkeerd als gevaarlijk afval.

●giftige gasgevaren: verbranding is ook gevaarlijk om een andere reden. Wanneer plastic verbrandt, wordt fosgeen, een giftig gas, geproduceerd.

●gezondheidsrisico \’ s voor de productie: PVC is gemaakt van vinylchloride en kan kanker veroorzaken. Bovendien komen giftige verontreinigende stoffen vrij tijdens de productie en is het moeilijk om biologisch af te breken en zich op te hopen tijdens de voedselinname in het lichaam.
hračky na písek

gevaar in huis:

● de meeste huishoudelijke producten, waaronder PVC, zijn gemaakt van zacht plastic. De verzachtende middelen die erin zitten, kunnen het lichaam binnendringen via speeksel, huidcontact en luchtwegen. Weekmakers zoals ftalaten kunnen de voortplanting beïnvloeden en de lever, het zenuwstelsel en het immuunsysteem beschadigen.

●omdat weekmakers zich niet chemisch binden, kunnen ze gemakkelijk lekken of in voedsel terechtkomen.

●voor plastic vloeren zijn er beperkingen alleen op kantoor, maar niet thuis.

● voor sommige PVC-vloeren voegen fabrikanten ook tin toe om de vloer lichter te maken. Tin kan echter het huisstof binnendringen en het immuunsysteem en hormonale systemen beschadigen.

ecologische keuzes

kunnen worden gedaan zonder PVC in bijna elk product. Of je nu op de grond ligt, speelt of eet, het geeft aan dat het mogelijk is.

1. Ecologisch alternatief voor PVC vloer:

● kurk…

● echt houten parket.

● Linoleum.

● fineer Paneel.

2. Een ecologisch alternatief voor plastic speelgoed:

● houten speelgoed.

●natuurlijk materiaal.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten