Ouder worden is geen keuze


Net zoals ouder worden natuurlijk is, is angst ervoor dat ook. We zijn bang dat ons lichaam niet meer zal functioneren zoals vroeger, dat we er niet meer hetzelfde uit zullen zien, dat we niet meer de dingen zullen kunnen doen die we gewend zijn. Voor veel vrouwen is het veranderen van hun uiterlijk hun grootste angst – kijk maar hoeveel sommige beroemdheden willen uitgeven om er op hun 40e of 50e 20 of 30e uit te zien. Botox, liposuctie, plastische chirurgie, dure make-up, allemaal om het verstrijken van de tijd te vertragen. En gewone vrouwen volgen dit voorbeeld.
řidič historického vozu.jpg
Dit is grotendeels te wijten aan maatschappelijke druk, waarbij vrouwen wordt wijsgemaakt dat hun leven voorbij is op het moment dat ze 30 taartkaarsjes uitblazen (de meeste vrouwen doen dat niet eens vanwege hun lichaamsbouw) en dat ze er niet goed uit mogen zien.
Er is niets mis met proberen er goed uit te zien. Maar er op je leeftijd uitzien is ook niet verkeerd. Voorbeelden. Actrices als Helen Mirren, Cate Blanchett, Judi Dench en zelfs Anna Wintour, directeur van Vogue magazine, zijn prachtige vrouwen. Deze vrouwen blijven in vorm, schuwen make-up en mooie sieraden niet en dragen kleding die hen goed staat, maar tegelijkertijd proberen ze niemand ervan te overtuigen dat ze gisteren 30 zijn geworden. Natuurlijk, de meesten van ons sparen hun zakgeld, maar we kunnen nog steeds een voorbeeld aan hen nemen. We kunnen stoppen met te doen alsof onze kinderen onze jongere broers en zussen zijn en onze ouders onze grootouders.
senioři u domu.jpg
Ouder worden is natuurlijk en niemand kan eraan ontsnappen. Rimpels zijn monumenten van lachen en zorgen, grijs haar is een teken van slapeloze nachten en kattenkwaad uit de kindertijd. Dus waarom zou je je verzetten tegen rimpels of je ervoor schamen? Je geboortedatum is tenslotte maar een nummer en het is aan jou wat je ermee doet – de enige persoon die je ervan kan weerhouden om op je veertigste een bikini te dragen, op je vijftigste een minirok of op je zestigste je haar blauw te verven, ben je zelf.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten