Marsepein


Tegenwoordig zijn banketbakkers zo bedreven dat ze wonderen kunnen verrichten met marsepein. Soms is het zonde om het te proeven. In veel gevallen kun je niet eens zien dat het product echt van marsepein is gemaakt.

Marsepein is een ongebakken deeg gemaakt van amandelen en suiker. Het amandelgehalte is ongeveer 30%.
prodej sladkostí

De legendes over de oorsprong zijn verrassend talrijk. Ze zijn te vinden in Duitsland, Rusland, Spanje en vele andere plaatsen. Niemand kent de exacte geschiedenis. Waarschijnlijk ontstond het in het Midden-Oosten en verspreidde het zich van daaruit naar Europa.

Vroeger werd marsepein gebruikt als medicijn tegen winderigheid, vooral tegen constipatie.

In de 14e eeuw begon men het te serveren als dessert bij banketten. Het was echter een feest voor hoogwaardigheidsbekleders.

Maar zodra het beschikbaar werd voor het gewone volk, werden er fabrieken opgericht om het te produceren. Dat waren er zeker niet weinig. Fabrieken die vals speelden en marsepein niet produceerden zoals het hoorde, konden de productie gewoon niet volhouden.

Vandaag de dag wordt Duitsland beschouwd als een marsepeingrootmacht. [Tegenwoordig is marsepein bijna overal verkrijgbaar. Het is echter vrij duur, dus veel mensen maken het thuis. Het is niet moeilijk om te maken. De smaak is hetzelfde als gekochte marsepein.
marcipánové zvířátka

Om het te maken heb je suiker en fijngehakte amandelen nodig; een verhouding van 1:1 is het beste. Vergeet het eiwit niet. Meng alles door elkaar en wrijf tot er gladde klontjes ontstaan. Kan op smaak worden gebracht met rozenwater. Er kan kleurstof worden toegevoegd. Er kan chocolade van goede kwaliteit worden toegevoegd. De ingrediënten hangen allemaal af van jou en je smaak.

Sommige bekwame bakkers kunnen hele taarten maken van marsepein of de decoratieve figuren die een essentieel onderdeel zijn van een bruidstaart. Marsepeinen modellen worden in elke banketbakkerswinkel verkocht.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten