Maak paardenbloemhoning


Wie houdt er niet van honing? Het is een zoete lekkernij, gesmeerd op brood en broodjes, in thee. Het is niet alleen lekker, maar ook gezond.
We zijn allemaal bekend met de standaard honing die je in winkels vindt en de honing die we van imkers krijgen. Er is echter ook veel honing die je zelf thuis kunt maken. Je hoeft alleen maar de natuur in te gaan en bloemen en bloesems van bomen te plukken. De honing die je thuis zelf maakt, smaakt zeker anders dan de honing die je koopt.
med na chlebu
Misschien wel de bekendste soort honing is paardenbloemhoning. Gezien de overvloed aan paardenbloemen om ons heen, is dat niet verwonderlijk. Ze zijn te vinden in alle grote weilanden en zijn gemakkelijk te verzamelen. Daarnaast helpt het om het bloed te reinigen en het lichaam als geheel te versterken.
Voor de honing heb je nodig:
– 200 paardenbloemen. Paardenbloemen worden direct geplukt. Het is het beste om paardenbloemen in volle bloei te plukken in een weiland weg van de weg.
– 1 citroen
– 1 kg suiker
– 1 liter water
louka plná pampelišek
Was de paardenbloemen eerst met water om insecten en vuil te verwijderen. Voeg vervolgens 1 liter water en in plakjes gesneden citroen toe; laat 15-20 minuten koken, dek af (bij voorkeur met een doek) en laat 1 dag staan. Zeef het resulterende mengsel door kaasdoek en voeg suiker toe. Laat opnieuw koken tot de gewenste consistentie is bereikt. Let op dat je niet te veel roert, want dan kan de honing gaan borrelen en uit de pan lopen. Giet de nog warme honing in de eerder voorbereide gewassen potten.
sklenice medu
Je kunt experimenteren met de smaak van de honing en bijvoorbeeld sinaasappel of mandarijn toevoegen in plaats van citroen. Voeg verse gember toe voor een pittigere smaak. Je verbeelding kent geen grenzen en hoe je je eigen honing op smaak brengt is aan jou. Zo kun je elk potje anders op smaak brengen.

CATEGORIEËN:

Tags:

Reacties zijn gesloten